Diana Karnero

Mladu političarku ubili na putu

  • Izvor: Agencije
  • 09.02.2024. 11:06

Odbornik Skupštine grada Naranhal Diana Karnero (29) je ubijena u srijedu u Еkvadoru usred bijela dana.

Dvojica su se dovezla na motociklu i pucali joj u glavu. Mladog odbornika, koja je izabrana na izborima u februaru 2023. u gradu Naranhal, brzo su odvezli u bolnicu ali tamo su ljekari mogli samo proglasiti smrt, piše "Miror".

Djevojku su ubili pred brojnim svjedocima. Ona je malo prije napada završila sastanak odbornika a onda je izašla na ulicu kako bi snimila film o putevima koji su u vrlo lošem stanju.

Vlasti su objavile kako su pokrenule istragu. Za sada nisu nikoga uhapsili. Karnero je bila pristaša stranke koju je osnovao Rafael Korea, socijaldemokrata i bivši predsjednik države.

On se na Iksu oprostio od ubijene mlade političarke.

"Imala je samo 29 godina, ovo je prava noćna mora. Njeni roditelji sigurno sada jako pate. Ugašen je život mlade nade grada Naranhala, ali i cijele države", napisao je on, prenosi 24sata.hr,

Еkvador je u januaru objavio vanredno stanje nakon što je jedan od najopasnijih kriminalaca u zemlji nestao iz svoje ćelije, dok su paralelno u zatvorima širom zemlje izbili neredi tokom kojih su zatvorski čuvari savladani i uzeti za taoce.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom