Kriza u tekstilnoj trgovini

Modni div H&M zatvara poslovnice u Njemačkoj

  • 29.04.2023. 15:52

Kriza u tekstilnoj trgovini pogađa i velike brendove. Modni div H&M zatvara poslovnice u Njemačkoj i to već krajem 4. mjeseca

Broj H&M trgovina u Njemačkoj pada od 2019. godine. Zatvorene su poslovnice na 38 lokacija. Modni div u Njemačkoj ima 430 poslovnica posljednjih godina. Poslovnica će u budućnosti biti još manje. Njemački mediji navode kako H&M u 2023. godini planira zatvoriti više poslovnica.

Kako izvještavaju njemački mediji, H&M zatvara poslovnicu na Schildergasse u Kölnu. Posljednji dan rada ove poslovnice je 29. april. Međutim, postoje još dvije poslovnice u središtu Kölna: na Schildergasse 98-100 i na Hohe Strasse 113-115. U maju će modni lanac otvoriti još pet poslovnica u četvrtom najvećem njemačkom gradu.

Antić objavio fotografiju sa Dodikom i poručio:

Antić objavio fotografiju sa Dodikom i poručio: "Ljudina"

H&M takođe zatvara trgovinu na Georgstrasse u Hannoveru. Kako navode mediji, 28. oktobra zadnji je dan rada u ovoj poslovnici. Od novembra H&M će imati tri poslovnice u Hannoveru. U trgovini u Ernst-August-Gallery H&M proširuje prodajni prostor za 400 četvornih metara, kako bi se ondje mogla nuditi i linija Divided piše Fenix

“Poslovnice se moraju zatvoriti iz ekonomskih razloga”, objasnio je H&M.

Svaki stranac prilikom ulasku u BiH na granici mora imati 150 KM za svaki dan boravka

Svaki stranac prilikom ulasku u BiH na granici mora imati 150 KM za svaki dan boravka

U septembru 2022. H&M je najavio program štednje koji bi trebao uštedjeti oko dvije milijarde kruna (cca. 180 milijuna evra) godišnje. U decembru 2022. grupa je objavila kako će ukinuti 1.500 radnih mjesta. Osim toga, predviđeno je daljnje smanjenje mreže poslovnica, a zatvoriće se i oko 100 trgovina širom svijeta.

Pratite nas i putem Vibera

(Fenix-magazin/SČ)

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм