Одлука суда

Монструм Фрицл иде у нормалан затвор, а можда и на слободу?

  • Извор: Индекс
  • 01.02.2024. 17:21

Аустријски тужиоци уложили су приговор на судску одлуку да се силоватељ Јозеф Фрицл пребаци у редовни затвор, што би му можда омогућило да буде пуштен.

Монструм Фрицл, како су га прозвали након што је откривено да је своју кћерку затварао и силовао 24 године током којих је родила седморо дјеце, промијенио је име, које није објављено у јавности.

Монструозан случај без преседана у Аустрији откривен је 2008. године.

Суд у граду Кремс, западно од Беча, наложио је прошле недеље да Фрицл буде условно премјештен са психијатријског одјељења затвора у редовни затвор након психијатријске процјене да више не представља опасност од извршења истог кривичног дјела.

Јозеф Фрицл пуштен на условну слободу!

Јозеф Фрицл пуштен на условну слободу!

Фрицл се налази у затвору за "душевне болеснике" од пресуде из 2009. године за инцест, силовање, поробљавање и убиство новорођеног сина из нехата у тамници коју је тајно саградио испод своје куће и у којој је од дјетињства држао заточену рођену кћерку.

Тужиоци не присуствују рочиштима попут оне на којој је суд наложио премјештај злочинца, а пошто одлука суда технички не представља пресуду, тужиоцима остаје приговор, а не жалба, објаснио је портпарол Жупанијског суда.

Приговор ће разматрати виши суд у Бечу.

Фрицлов адвокат, Астрид Вагнер, раније је рекла да би премјештај у обичан затвор омогућио Фрицлу да можда изађе из затвора и буде слободан човјек. Она је потврдила да ће тај захтјев поднијети сљедеће године. 

Пратите нас и путем Вибера