Rusija

Monstrum godinama držao djevojčice zatočene: "Mogao bih opet, oplodio bih je"

  • Извор: Мондо.рс
  • 25.11.2022. 13:51

Jedan od jezivijih slučajeva koji su potresli svijet se dešavao u Rusiji, u mjestu koje je oko 150 kilometara udaljeno od Moskve, a glavni akter je čovjek po imenu Viktor Mohov.

On je postao poznat kao "Skopin manijak" zbog kidnapovanja, zatvaranja u bunker i silovanja Ekaterine Martinove (14) i Elene Samokine (17), kada ih je oteo dok su se vraćale iz diskoteke 2000. godine.

Tinejdžerke koje su bile se*sualne robinje Viktora Mohova su tri i po godine bile izgladnjivane, tučene i silovane, a poslije 17 godina, monstrum Mohov je bio na slobodi.

Pri izlasku iz zatvora, novinarka Ksenija Sobčak je došla do Mohova i odradila intervju sa njim koji je zgrozio cijeli svijet.

On je tada rekao da bi želio "da vrati jednu od svojih žrtava".

Tokom intervjua, Mohov je tvrdio da je jedna od djevojčica, Elena Samokina, zatrudnila u zatočeništvu, a nakon što je puštena više nije rađala.

Mohov je sugerisao da bi trebalo da se "brine o njoj" nagovještavajući da bi mogao ponovo da je oplodi.

Takođe je rekao da još uvijek gaji osjećanja prema Martinovoj i da želi da se sastane sa njom.

"Ona Samokina je rodila od mene i više ne rađa. Moram ponovo da se brinem o njoj", rekao je Mohov.

Neki su to vidjeli kao prijetnju njegovim bivšim žrtvama.

Samokinova je u tamnici rodila dvije bebe - Mohov je uzeo bebe i ostavio ih na stepeništu stambenih zgrada.

Sada u veoma kontroverznom intervjuu, koji ruske vlasti već istražuju, Mohov je dobio vrijeme da opravda svoje zločine u razgovoru sa istaknutom novinarkom.

On je na početku intervjua istakao da je zbog se*sualnih zločina koje je počinio u zatvoru bio u "najnižoj kasti", i da takvi ljudi loše prolaze u zatvoru.

Dodao je da ponekad ljude koji se terete za takve zločine, i siluju u zatvoru. Tokom intervjua, koji je objavljen na Sobčakinom YouTube kanalu prije godinu dana, Mohov pokušava da opravda svoje zločine i daje novinarki da obiđe bunker u kome je držao djevojke.

Sobčakova je branila intervju, rekavši da su optužbe da bi njen izvještaj mogao da inspiriše druge zločine, jednako tačne i za igrane filmove koji prikazuju izmišljene horore.

Jedna od žrtava počinioca, Ekaterina Martinova, rekla je u intervjuu na TV kanalu Dožd da namjerava da se obrati tužilaštvu sa zahtjevom za pokretanje krivičnog postupka protiv Mohova zbog izjava koje je dao u intervjuu sa Sobčakovom.

Podsjetimo, dok su se tinejdžerke vraćale kući te 2000. godine, iza njih su stala kola iz kojih im je čovjek, tada četrdesetosmogodišnji, Viktor Mokov, radnik u lokalnoj fabrici automobila, ponudio prevoz.

Kako je bio u tom momentu sa svojom "djevojkom" Jelenom Badukinom (25), Ekatarina i Elena su pomislie da su bezbjedne i da ovaj par želi smo da im pomogne. Pristale su da ih odvezu kući.

U kolima im je monstrum ponudio votku sa puno sedativa i tako ošamućene ih je oteo, a djevojčice su se probudile podrumu, oko sedam metara ispod zemlje odakle niko nije mogao da čuje njihove krike.

Djevojke su kasnije svjedočile da ih je Mohov svakodnevno bičevao i silovao, a tamo su i rađale njegovu djecu sve dok nisu pobjegle poslije 4 godine, prenosi "Mondo.rs".


Тагови: