Hamilton

Monstrum napastvovao i ubio rođenu sestru

  • Извор: Агенције
  • 04.09.2023. 16:25

Brat koji je ubio i napastvovao svoju 16-godišnju sestru osuđen je na doživotni zatvor, dok je drugi muškarac koji je pronašao njen leš – samo da bi intimno dodirnuo i sakrio njeno tijelo – takođe osuđen na devet godina zatvora, javlja "The Independent".

Konor Gibson, star 21 godinu, proglašen je krivim u julu za napad na svoju sestru Amber u šumi blizu Hamiltona, u Južnom Lanarkširu, Velika Britanija, 26. novembra 2021.

Na 13-dnevnom suđenju saznalo se da je skinuo odjeću svoje sestre, seksualno je napao sa namjerom da je siluje, nanio joj tupim udarcem povredu glave i tijela i zadavio je.

Njeno tijelo je otkriveno u Kadzov Glenu, parku u centru grada, dva dana kasnije. Dan prije hapšenja, 1. decembra, Gibson je objavio jezivu počast svojoj sestri, napisavši na Fejsbuku:

"Amber, letjećeš visoko do kraja vremena. Svima ćeš nam nedostajati. Posebno meni. Volim te đumbir patuljak. GBFN (zbogom za sada) X."


Ova biljka

Ova biljka "rodila kao luda": Ratari trljaju ruke, cijena za trećinu veća nego prošle godine!

Gibson je u ponedjeljak na Višem sudu u Livingstonu osuđen na najmanje 22 godine zatvora. Sudija Lord Malholand mu je rekao:

"Osoba koju je posljednju vidjela si bio ti, koji si je seksualno napao sa namjerom da je siluješ, slomio joj nos i zadavio je. Ono što si uradio bilo je zaista zlo".

Stiven Korigan, star 45 godina, takođe je u ponedjeljak osuđen na devet godina zatvora, nakon što je proglašen krivim za pokušaja ometanja pravde i narušavanja mira intimnim dodirivanjem i prikrivanjem Amberinog tijela nakon što ga je otkrio, umjesto da kontaktira hitne službe.

Tokom suđenja, sud je saslušao kako dokazi forenzičkih patologa pokazuju da je Amber umrla od kompresije vrata.

Kada je Gibson osuđen, bivša hraniteljska porodica brata i sestre je u izjavi navela da je Amber bila "osoba koja najviše daje, najviše voli, podržava, te da je bila vrijedna divljenja", kao i da njihov život "nikada više neće biti isti".

Porodica je rekla:

"Držala nas je na nogama i imala je najnevjerovatniji pogled na život s obzirom na patnju koju je doživjela".


Sam, bolestan i zaboravljen: Uzimao je milion dolara po epizodi, a onda je krenuo sunovrat!

Sam, bolestan i zaboravljen: Uzimao je milion dolara po epizodi, a onda je krenuo sunovrat!

"Kada su stigli u naš dom – Amber sa tri i Konor sa pet godina – Konor je rekao: 'Sada smo bezbjedni'. Bili su sve dok joj nije oduzeo sigurnost."

Čulo se kako je Amberina hraniteljska porodica jecala dok su Gibsona odvodili da počne izdržavanje kazne.

Pojavila se zabrinutost za braću i sestre ubrzo nakon što su njihovi hranitelji dobili trajnu brigu o njima. Svjedočeći tokom suđenja, gospodin Niven je rekao da neće ostaviti njih dvoje zajedno jer "nisu dobra mješavina".

Aranžman o hraniteljstvu se raspao kada je Amber imala 14 godina i ona se preselila u Hilhaus dječju jedinicu, dok je njen brat ostao sa Nivenovima do svog 18. rođendana. U vrijeme njenog ubistva, on je bio stanovnik Hamiltonovog projekta Plavi trougao, hostela za mlade beskućnike.

Uprkos tome što je njihov odnos opisala kao turbulentnu, Amberina prijateljica rekla je porotnicima da se radovala što će ga vidjeti nekoliko sati prije nego što je ubijena.


Zaplijenjena ogromna količina para, troje uhapšenih

Zaplijenjena ogromna količina para, troje uhapšenih

Na snimcima nadzornih kamera se vidi kako njih dvoje šetaju ulicama Hamiltona, a Amber je kasnije poslala selfi njih dvoje sa natpisom "moj veliki brat". Bio je to posljednji put da se neko čuo sa njom živom.

Kao ublažavanje, Toni Grejem, koji zastupa Gibsona, rekao je sudu kako je bio zlostavljan u svojim ranim godinama i da je izdržao "narativ emocionalnog zlostavljanja i zanemarivanja".

Grejem je rekao:

"Pominjem ove stvari da bih objasnio kako brat može da se ponaša na takav način".

U drugom slučaju, ispostavilo se da je Amber silovana pet mjeseci prije nego što je ubijena.


Šta se dešava u tijelu kada prestanemo jesti hljeb

Šta se dešava u tijelu kada prestanemo jesti hljeb

Džejmi Stars (20) napao je Amber i silovao je dok je spavala ili bila bez svijesti na imanju u Botvelu u junu 2021. Dobio je 10 i po godina zatvora.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска