Огласила се Шпанија

"Морални леш" пронађен у Шпанији: Руски "издајник" убијен?

  • Извор: Телеграф
  • 20.02.2024. 13:16

Шпанска полиција саопштила је данас да сумња да је убијен руски пилот Максим Кузминов који је прошле године пребјегао у Украјину, након што је изрешетано тијело пронађено прошле недјеље на истоку Шпаније.

Андриј Јусов, представник украјинске војне обавјештајне службе, потврдио је локалним медијима да је бивши руски пилот погинуо у Шпанији, али није изнио детаље. Руски медији пишу да је Алексеј Данилов, секретар украјинског Савета за националну безбједност и одбрану, рекао да је Украјина предложила Кузминову да остане у Украјини гдје ће бити заштићен.

Шеф руске спољне обавјештајне службе Сергеј Наришкин изјавио је да је пилот био "издајник и злочинац" који је постао "морални леш" од тренутка када је планирао свој чин док је портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао да нема сазнања о овом питању и да Москва није добила информације дипломатским каналима.

Ударио дијете у маркету јер је био

Ударио дијете у маркету јер је био "нервозан"

Шпанска цивилна гарда саопштила је да је пронашла лажна документа код човјека чије је тијело откривено 13. фебруара на улазу у стамбени комплекс у Ла Кали, у близини источног лучког града Аликантеа, преноси АП.

Они су рекли да документи идентификују човјека као 33-годишњег Украјинаца, али полиција сада вјерује да би то могао бити Кузминов, који је пребјегао прошле године улетјевши у Украјину војним хеликоптером Ми-8 уз помоћ украјинских обавјештајаца.

Шпанска државна новинска агенција Ефе јавила је да жртва била упуцана и прегажена аутомобилом.

Земљотрес уживо: Погледајте реакцију у студију

Земљотрес уживо: Погледајте реакцију у студију

Извјештаји кажу да је запаљени аутомобил, вјероватно онај коришћен у нападу, пронађен у близини те области касније, али Цивилна гарда није могла одмах да потврди ту информацију.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.