Saopštenje Kremlj

Moskva će povećati isporuke gasa ako se vrati turbina

  • Извор: СРНА
  • 08.07.2022. 12:56

Kremlj je danas saopštio da će povećati isporuke gasa Evropi ako se vrati turbina za gasovod "Sjeverni tok 1" koja se trenutno servisira u Kanadi.

Rojters je javio juče da se Ukrajina protivi tome da Kanada vrati turbinu ruskom "Gaspromu", tvrdeći da bi to prekršilo sankcije uvedene nakon što je Rusija rasporedila svoje oružane snage u Ukrajini.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je tvrdnje da Rusija koristi naftu i gas za vršenje političkog pritiska.

On je rekao da je obustavljanje "Sjevernog toka 1" planirano za ovaj mjesec redovan, ranije planiran događaj i da niko ne izmišlja nikakve popravke.

Portparol njemačke Vlade danas je potvrdio da je Berlin dobio pozitivan signal iz Kanade u vezi sa isporukom Njemačkoj turbine potrebne za održavanje gasovoda "Sjeverni tok 1", ali nije mogao da kaže da je turbina isporučena.

Ruski "Gasprom" je prošlog mjeseca smanjio kapacitet duž gasovoda "Sjeverni tok 1" na samo 40 odsto uobičajenog nivoa, navodeći kao razlog odgođeno vraćanje opreme koju servisira njemački "Simens" u Kanadi.

Odluka o vraćanju turbine već je donesena, rekao je Rojtersu juče izvor upoznat o tom pitanju.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.