Ušlo i izašlo bar 1.200 putnika

Mrtav čovjek sjedio šest sati u tramvaju, nikom ništa nije bilo čudno

  • 05.07.2021. 15:39

Pjetrantonio D. (64) preminuo je od posljedica srčanog udara u tramvaju broj 2, koji saobraća kroz centar Ciriha. Čovjek je preminuo dok je sjedio u sjedištu, ali niko ništa čudno primjetio nije. I tako punih šest sati!

Bizaran slučaj dogodio se prije dvije sedmice. Pjetrantonio je u tramvaj ušao u 6.21, a poslije 11 minuta je doživio težak srčani udar. Umro je na sjedištu, a da niko od putnike nije primjetio, piše Blick.

Prema riječima njegovog sina, Pjetrantonio, koji je radio kao krojač, krenuo je na posao. On je dizajnirao žensku odjeću u jednoj modnoj kući. Za više od 40 godina staža, nijednom nije otvorio bolovanje. U 6:32 njegova glava je samo klonula, dok je mirno sjedio u tramvaju.

Na sebi je imao plavo-bijelu majicu, laganu plavu jaknu i tamne pantalone. Nosio je hiruršku masku i sjedio je na sredini tramvaja.

Vidio kamere u vozilu snimile su trenutak kada je preminuo. Kada je tramvaj ulazi u stanicu u 6:32, njemu je glava samo klecnula kao da, mu se drijema. Još jednom je podigao pogled, a potom mu je klonula glava. Tako klonule glave je bio u tramvaju šest punih sati, a nikom od putnika koji su ulazili i izlazili, nije bilo ništa čudno.

U džepu je imao iPhone 12, koji je zvonio oko 40 puta za tih 6 sati i 45 minuta otkako mu se izgubio svaki trag. Budući da se nije pojavio na poslu, porodica je neprestano pokušavala da ga dobije. Tramvaj je osam puta otišao do jedne okretnice, i osam puta do druge. Oko 1.200 ljudi je prošlo kroz tramvaj, a nesrećnog Pjetrantonija niko nije pogledao.

Tek kada je jedna medicinska sestra ušla u tramvaj saznalo se za tragediju. Ženi je bilo čudno što je tako fino obučen čovjek kao "potonuo". Ona je oko 13:15 časova pokušala da mu se obrati, a kada je vidjela da ne odgovara odmah mu je provjerila puls. Međutim, jedan dodir na hladnu kožu je ženi bio jasan znak da je čovjek mrtav već satima. Ona je odmah obavijestila šofera, koji je pozvao hitnu pomoć, ali su ljekari samo mogli da konstatuju smrt.

Porodici i građanima Ciriha je nejasno kako niko nije primjetio da je u tramvaju mrtav čovjek.


(Telegraf.rs)

Тагови: