Kolektivni Zapad žrtvuje izglede za saradnju

MSP Rusije: Zapadne zemlje pretvorile Ukrajinu u terorističku ćeliju!

  • Извор: Агенције
  • 26.06.2023. 19:55

Zapadne zemlje pretvorile su Ukrajinu u novu terorističku ćeliju i iskoristile je kao odskočnu dasku za borbu protiv Rusije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

"Odbor (Ministarstvo spoljnih poslova) je primijetio da savremene međunarodne odnose karakteriše visok nivo sukoba, u čijem središtu je 'hibridni' rat koji je 'kolektivni Zapad' pokrenuo protiv Rusije. Zapadnjaci su izabrali Ukrajinu kao odskočnu dasku i instrument oružane borbe protiv naše zemlje, negujući neonacistički režim u Kijevu i pretvarajući Ukrajinu u novu međunarodnu terorističku ćeliju", saopštilo je ministarstvo, prenose RIA novosti.

Ministarstvo je navelo da su Anglosaksonci preuzeli ulogu štaba i dobavljača za predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, snabdijevajući ga oružjem, kao i obavještajnim podacima zahvaljujući čemu Oružane snage Ukrajine nanose sistematske udare po civilnim objektima i civilima u Rusiji.

"Zalaganjem Vašingtona, Londona i njihovih satelita, kriza je dobila globalnu geopolitičku dimenziju, manifestujući se ne samo u Evropi i SAD, već i u drugim regionima, uključujući Bliski istok, Afriku, Latinsku Ameriku, Arktik", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Takođe se dodaje i da kolektivni Zapad žrtvuje izglede za univerzalnu saradnju u različitim oblastima u korist svojih kolonijalnih ambicija.

Rusija je prošlog proljeća poslala notu zemljama NATO zbog isporuke vojne pomoći Ukrajini. Moskva je više puta napomenula da će svaki teret koji sadrži oružje za Kijev postati legitimna meta ruske vojske, prenose "RIA novosti".

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je takođe rekao da su SAD i Alijansa direktno uključeni u sukob – ne samo zbog snabdijevanja oružja, već i zbog obučavanja osoblja u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија