Медији

Муке демократа - Бајденов рејтинг лош, а бољих нема

  • Извор: СРНА
  • 28.11.2023. 14:58

Демократска странка САД је у великом проблему - Џозеф Бајден има слабији рејтинг од Доналда Трампа, многи бирачи му окрећу леђа, али нема других бољих кандидата који би сада могли да га замијене - наводи "Геополитика".

Најновија национална истраживања Си-Би-Си њуза, ЈуГова, Си-Ен-Ена, Фокс њуза и још неких агенција дају Трампу предност од два до четири бода у односу на Бајдена међу регистрованим или вјероватним бирачима.

Амерички медији, наклоњени владајућој Демократској странци, сматрају да је основни разлог тај што бирачи сматрају да Бајден има превише година за нови мандат у Бијелој кући.

Скоро 70 одсто од оних који су против новог мандата сматра да је Бајден престар.

Истовремено, за Трампа то исто тврди 51 одсто бирача.

Неки медији, ипак, признају да економска ситуација у САД није добра те да Трамп у тој области има предност код америчких бирача.

У врху Демократске странке немају другог кандидата.

Неки су покушали да реактивирају Хилари Клинтон, али је процијењено да то не би било добро, јер је она већ једном изгубила од Трампа.

С друге стране, Бајден на мјесту свог насљедника види искључиво садашњег потпредсједника Камалу Харис.

Али, она спада у особе које су непопуларније чак и од самог Бајдена - она није популарна ни у једном сегменту америчког друштва нити у некој од савезних држава, напомињу медији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.