Aligatora zgrabio za zube, jezik i njušku

Muškarac preživeo napad aligatora

  • Извор: Нова.рс
  • 24.08.2022. 09:03

Muškarac je teško povrijeđen u napadu aligatora dugog 3,6 metara u incidentu koji je snimio dron, prenosi Skaj njuz.

Povrijeđeni čovjek je za medije ispričao kako je aligatora zgrabio za zube, jezik i njušku i kako je uspio da odbije njegov napad.

Džej Si La Verde (34) rekao je da su mu glava i torzo zaglavili u ustima reptila koji ga je grizao, sve dok nije uspio da se odbrani i pobjegne. Na snimcima se vidi kako Džej pliva prema aligatoru koji je dolazi iz drugog pravca u jezeru Tonotosasa u blizini Tampe na Floridi, prenosi Skaj njuz.

Njegov kolega je za to vrijeme snimao iznad jezera za promotivni video za avanturističku trku i kamerom je snimio napad.

La Verde, koji je vatrogasac je rekao: "Nisam mogao da ga vidim. Udario sam ga glavom. Posjekao me je po glavi, lopatici i gornjem dijelu trupa". On je rekao da se udar osjećao kao "udaranje u zid od cigle".

"Osjetio sam krljušti, osjetio sam zube. Odmah sam znao na čemu sam. Nije bile sumnje gdje sam", dodao je.

"Probušio mi je lobanju, uništio vilicu, iščašio je na obje strane, a u sredini je slomio na dva dijela", naveo je.

Istakao je da je zadivljujuće što je preživio jer je aligator pokušao da ga ubije.

"Znao sam da ću se izvući iz situacije i znao sam da moram da reagujem", dodao je.

Ispričao je da se otkotrljao udesno, a sve vrijeme je osjećao kako mu se cijelo tijelo trese.

"Znao sam da sam bio u njegovim ustima, uhvatio sam se za njegove zube, a drugom rukom se hvatao za njegov jezik. Zubi su mu bili sluzavi i tvrdi", prisjeća se Džej.

Rekao je da je snimak sa aligatorom pogledao oko 40 puta i dao da misli da zna zašto ga je aligator pustio.

"Nisam bio pokoran, zgrabio sam ga za njušku. Bio sam zbunjen, ali je on vjerovatno bio još zbunjeniji od mene, vjerovatno i zbog brzine kojom se sve odigralo", dodao je Džej.

Kada se iščupao iz čeljusti aligatora, zaplivao je ka obali. Odmah su mu pomogli ljudi koji su se našli na licu mjesta, pa je hitno prevezen u bolnicu. Operisan je, a u narednom periodu ga čeka još intervencija.

Njegova žena Kristin kaže da je za nesreću svog muža saznala preko društvene mreže Fejsbuk. Dodala je da je bila šokirana kada je vidjela poslije operacije, ali da sada njegov oporavak dobro napreduje.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.