Kanada

Na internetu prodavao otrov ljudima koji žele da se ubiju

  • Извор: Агенције
  • 25.08.2023. 21:30

Pokrenuta je istraga o smrti 88 ljudi u Velikoj Britaniji koji su kupili supstance sa kanadskih web stranica namijenjenih ljudima koji žele počiniti samoubistvo.

Istraga je pokrenuta nakon što je Kanađanin Kenet Lo (57) uhapšen u maju i optužen u Ontariju po dvije točke optužnice za savjetovanje i pomaganje u samoubistvu, piše "Sky News".

Policija vjeruje da je Lo distribuisao i prodavao materiju putem interneta kako bi ciljao pojedince sklone samopovređivanju. Istraga je u međuvremenu proširena.

Sada je britanska Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala (NCA) otkrila da je identifikovala 272 osobe u Velikoj Britaniji koje su kupovale artikle sa kanadskih internet stranica u dvije godine do aprila 2023. Od njih 272, preminulo je 88 ljudi.


Uletio autom u masu i udario petogodišnje dijete

Uletio autom u masu i udario petogodišnje dijete

Portparol NCA upozorio je da se trenutno u ranoj fazi istrage ne može potvrditi da su kupovine na internet stranicama uzrokovale bilo koji smrtni slučaj. Ali, dodao je da se svaki smrtni slučaj istražuje.

O kakvoj materiji se radi?

Regionalna policija Pila u Ontariju rekla je da je hemikalija prodavana online bijela, kristalna materija koja se ponekad koristi u obradi hrane.

Rekli su da može smanjiti nivo kiseonika, otežati disanje i može rezultirati smrću ako se konzumira u većim količinama, prenosi "Sky News".

U izvještajima se navodi da je Lo osumnjičen za slanje 1.200 paketa na adrese u 40 zemalja, a policijske istrage takođe su u toku u SAD, Italiji, Australiji i Novom Zelandu.


Bože pravde se orilo Zagrebom: Srbija dobila novog svjetskog šampiona

Bože pravde se orilo Zagrebom: Srbija dobila novog svjetskog šampiona

"Izražavamo saučešće porodicama čiji su voljeni umrli. Podršku im pružaju posebno obučeni službenici policijskih snaga. U dogovoru s tužilaštvom, NCA je donio odluku o provođenju istrage o krivičnim djelima počinjenim u Velikoj Britaniji. Operacija je u toku", rekao je Kreg Tarner, zamjenik šefa NCA.

Пратите нас и путем Вибера