Ekološka katastrofa

Nafta preplavila okean, iscurilo 80 tona u Tihi okean

  • 01.03.2019. 11:59

U Tihom okeanu u toku je ekološka katastrofa pošto se veliki brod nasukao i počeo da ispušta naftu u blizini svjetske baštine Uneska u Solomonskim ostrvima, saopštili su danas australijski zvaničnici.

Prema procjeni australijskih stručnjaka, više od 80 tona nafte iscurjelo je u more i na obalu u ekološki osjetljivoj oblasti, dok se više od 660 tona nafte i dalje nalazi na brodu koji plovi pod zastavom Hongkonga, a iz kojeg i dalje curi nafta.

Australijsko odeljenje za spoljne poslove i trgovinu upozorilo je da postoji visok rizik od toga da i ostatak nafte iscuri iz broda, navodeći da je "duboko razočarano" sporim reagovanjem na tu situaciju.

Kako je objasnio australijski visoki komesar u Solomonskim ostrvima, snimči napravljeni ove nedjelje pokazuju da je postignut mali napredak u tome da se zaustavi curenje nafte iz broda, od kako se nasukao 5. februara, prenosi AP.

Brod je iznajmila kompanija "Bintan Mining" u Solomonskim ostrvima kako bi prevezao boksit, koji se koristi u proizvodnji aluminijuma.

Južni dio ostrva Renel dio je svjetske baštine Uneska.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина