Velika Britanija

Nakon više od tri godine riješena misterija nestanka tinejdžerke

  • Извор: Радио Сарајево
  • 21.10.2022. 18:18

Tijelo pronađeno u potkrovlju kuće u Milton Kejnsu, u Bakingemšajru u Velikoj Britaniji, identifikovano je kao tinejdžerka Lea Kraučer, saopštila je policija.

Policija okruga Tejms Vali rekla je da obdukcija nije dala jasne zaključke o uzroku smrti.

Prošle sedmice policija je započela istragu ubistva nakon otkrića ljudskih ostataka i ruksaka tinejdžerke na imanju u Loksbere Drajvu u Furztonu.

Kraučer je zadnji put viđena 15. februara 2019, kada je imala 19 godina.

"Nakon teškog procesa, sada smo u poziciji službeno potvrditi da je tijelo pronađeno u Loksbere Drajvu njeno", rekao je viši istražni časnik Kevin Braun.

Za mladom djevojkom je tragala cijela Velika Britanija. Policija je pretražila više od 4.000 kuća, bili su angažovani specijalizovani timove za potragu, dronovi i helikopteri. Takođe su koristili mornaričke jedinice i ronilačke timove tokom pretraživanja jezera diljem Milton Kejnsa.

Ko je bio osumnjičeni za ubistvo?

Nil Maksvel, osuđeni seksualni prestupnik koji je pronađen mrtav dva mjeseca nakon nestanka Lea Kraučer, imenovan je kao glavni osumnjičeni.

Ovaj 49-godišnjak koji je radio kao domar za vlasnika kuće, koji živi u inostranstvu, bio je jedina osoba koja je imala ključeve od kuće kada je nestala, rekla je policija.

Policija ga je progonila u vezi sa seksualnim napadom koji se dogodio u novembru 2018. godine, a izbjegao je hapšenje 18 puta prije smrti u aprilu 2019.

Prošle sedmice policija je rekla da bi forenzički pregledi u kući mogli potrajati "nekoliko sedmica", što znači kontinuiranu prisutnost policije u kući i širem području.

Detektiv Braun je rekao:

"Tuga i šok porodice i prijatelja su nezamislivi, a oni su pokazali ogromnu hrabrost, strpljenje i dostojanstvo tokom posljednje tri godine i osam mjeseci dok je trajala naša potraga za Leom".

"Naša istraga o Leinom ubistvu neće ostaviti 'kamen neprevrnut', a njenoj porodici dugujemo pronaći istinu. Apsolutno smo predani tome kako bismo im omogućili da shvate što se dogodilo Lei".

Kraučer je zadnji put viđena na CCTV-u u gradu Bakingemšajr kada se vjerovalo da je tog petka ujutro išla na posao.

Policija je počela pretraživati ​​kuću na Loksber Drajvu u Furztonu 10. oktobra ove godine, nakon anonimne dojave.

Imanje je manje kilometra udaljeno od mjesta gdje je Kraučer posljednji put viđena.

Nakon što je prošle sedmice pronađeno tijelo gospođe Kraučer, njeni roditelji ostavili su poruku i cvijeće na mjestu događaja.

"Naši najmračniji strahovi su se ostvarili, samo još malo trebamo biti razdvojeni. Već si nam tako dugo nedostajao. Budućnost sada izgleda tako mračno da znamo da više nikada nećemo vidjeti tvoj osmijeh ili čuti tvoj smijeh. Zauvijek ćemo čuvati tvoja sjećanja", piše u poruci.


Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.