U Krasnojarskom kraju

Napad na ZATO: FSB privela lica koja su planirala teroristički akt!

  • 17.08.2023. 08:07

Federalna služba bezbjednosti (FSB) je u Krasnojarskom kraju privela dvije osobe koje su planirale da dignu u vazduh bazne komunikacione stanice u zatvorenoj administrativno-teritorijalnoj cjelini (ZATO) u Zelenogorsku.

ZATO obično predstavlja administrativno-teritorijalnu cjelinu u kojoj se nalaze industrijska preduzeća za razvoj, proizvodnju, skladištenje i odlaganje oružja za masovno uništenje. Na takvim mjestima mogu da se prerađuju radioaktivni i drugi materijali. U pitanju su vojni objekti za koje je uspostavljen poseban način bezbjednog rada i zaštite državne tajne.

Hrvatska policija od mladića oduzela krompir i luk

Hrvatska policija od mladića oduzela krompir i luk

FSB za Krasnojarsku teritoriju je u saradnji sa odjeljenjem službe za Centralni vojni okrug, uz moćnu podršku Specijalnog odreda za brzo reagovanje Uprave ruske garde za Krasnojarsku teritoriju, spriječio teroristički akt, navodi se u saopštenju FSB-a.

Privedena lica, pristalice organizacije "Građani SSSR" (zabranjena i definisana kao ekstremistička u Rusiji) su planirali da dignu u vazduh bazne stanice "Rostelekoma" i "Transtelekoma" kako bi poremetili slanje poziva na vojnu službu građanima Rusije koji su podložni mobilizaciji preko javne službe "Gosuslugi", objašnjava FSB.

Ništa od F-16 za Kijev: Novi kolaps nada Ukrajine

Ništa od F-16 za Kijev: Novi kolaps nada Ukrajine

Istraga je utvrdila da su osumnjičeni preko trećeg lica kupovali TNT i druge eksplozivne naprave. Međutim, odmah nakon što su preuzeli eksplozive, priveli su ih službenici FSB.

Preduzeće ZATO "Zelenogorsk" je Elektrohemijski kombinat "Rosatoma", koji se bavi obogaćivanjem uranijuma i rukovanjem heksafluoridom osiromašenog uranijuma za potrebe nuklearne energije, pojašnjavaju "RIA Novosti".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм