MIP Rusije

"Napadi ukrajinskih dronova na Moskvu bili bi nemogući bez pomoći SAD i NATO"

  • Извор: Спутник Србија
  • 04.07.2023. 19:14

Napadi dronova na Moskvu i Podmoskovlje bili bi nemogući da Kijevu ne pomažu SAD i NATO, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

- Ukrajinski neonacisti su 4. jula ujutru pomoću pet dronova ponovo pokušali da izvedu terorističke napade u Moskvi i Moskovskoj oblasti. Prema dostupnim informacijama, ovog puta njihove mete su bili objekti civilne infrastrukture, uključujući veliki međunarodni aerodrom - podsjeća ruska strana.

Kako se dodaje, ti planovi su osujećeni zahvaljujući preciznom radu ruskih sistema PVO i sistema za elektronsko ratovanje.

- Ovakvi napadi bili bi nemogući bez pomoći SAD i njihovih saveznika iz NATO-a kijevskom režimu, koji nastavljaju da ga pumpaju oružjem, uključujući dronovima, obučavaju operatere dronova i pružaju obavještajne podatke koji su potrebni za izvršavanje takvih zločina, uključujući slike Zemljine površine dobijene pomoću civilnih i vojnih satelita. Sve ovo čini Vašington i njegove satelite saučesnicima u pripremi i izvođenju terorističkih napada koje planira i izvodi Kijev uz pomoć zapadnog novca i zapadnog oružja - navodi rusko Ministarstvo.

Podsjećamo, u jutrošnjem napadu dronovima na Moskvu i Moskovsku oblast oborena su četiri drona, jedan je izgubio kontrolu i srušio se.

U napadu nije bilo žrtava i nije pričinjena materijalna šteta.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: