Саопштио Пентагон

Нападнут амерички ратни брод

  • Извор: Агенције
  • 04.12.2023. 18:04

Пентагон је саопштио да је упознат с извјештајима да су амерички ратни брод и више комерцијалних бродова били нападнути у Црвеном мору, јавља Скај Њуз.

- Свјесни смо извјештаја о нападима на УСС Карни и комерцијалне бродове у Црвеном мору и пружићемо информације чим постану доступне - додаје се у саопштењу Пентагона.

Напад се догодио недуго након што су Британци пријавили да је непознати дрон напао њихово пловило, такође у Црвеном мору.

То долази након што је британска агенција за поморске трговинске операције саопштила да је примила извјештаје о нападу дроном у мореузу Баб ал-Мандаб у Црвеном мору.

Раније је јављано о активностима дронова који потичу из Јемена, као и о могућој експлозији, и позвани команданти бродова у тој области да буду опрезни.

Пријављен је низ напада у блискоисточним водама од избијања рата између Израела и Хамаса.

Прошлог мјесеца Хути милитанти су заузели карго брод повезан с Израелом.

Та група је савезник Ирана и контролише већи дио јеменске обале Црвеног мора. Раније је испаљивала балистичке ракете и наоружане дронове на Израел и запријетила да ће наставити са нападима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.