Брисел

Нарко скандал у Белгији: У канцеларији министра пронађено 50 пакета кокаина

  • Извор: Агенције
  • 26.01.2024. 12:09

Током прошломјесечне претраге канцеларије белгијског министра образовања француског говорног подручја Каролине Десир пронађено је 50 врећица кокаина, јавља "Бриселс Тајмс", додајући да је ухапшен један помоћник у њеном кабинету.

Десир је 15. децембра обавијештена да је помоћник задужен за опрему и логистику у њеном кабинету ухапшен у оквиру истраге о трговини дрогом, рекао је њен портпарол у саопштењу, потврђујући раније медијске извјештаје.

"Дан касније проведен је поступак разрјешења због злоупотребе повјерења у складу с прописима који вриједе за министарске дужности”, објавила је министар на друштвеним мрежама.

"Његова канцеларија је претражена како би се провјерило има ли сумњивих предмета. Откривено је око 50 врећица с бијелим прахом", навела је министар.


Дјевојка преминула због декларације на кексу

Дјевојка преминула због декларације на кексу

Кабинет наводи како је преко правника контактирао истражног судије који је отворио истрагу, додајући како су "радили с истражиоцима на властиту иницијативу".

Врећице с кокаином су истог дана однијели истражиоци који, наводи канцеларија, "од тада нису открили ништа више и не желе испитати ни једног другог запосленог у кабинету".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм