Nema podataka o pilotu

Nastavlja se sukob: Indija oborila pakistanski borbeni avion

  • 27.02.2019. 09:10

Indijsko vazduhoplovstvo oborilo je danas pakistanski borbeni avion "F-16", koji je navodno ušao u indijski vazdušni prostor, javio je portal "Firstpost".

Indijska agencija ANI prenijela je da se pilot katapultirao i otvorio padobran. Za sada nema podataka o njegovom stanju ili lokaciji na kojoj se nalazi. 

Avion je pao na teritoriji Pakistana, navodi se u izvještajima, prenio je TASS. 

Pakistan je zatvorio pet aerodroma, uključujući glavni u Islamabadu, za sve domaće i međunarodne letove. Istovremeno je objavljeno da su u Indiji suspendovalni letovi u Kašmir i DŽamu. 

Vazdušni prostor na sjeveru Indije privremeno je zatvoren iz bezbjednosnih razloga, a mnogi civilni letovi su otkazani. 

Pakistan je prethodno objavio da je njegovo vazduhoplovstvo oborilo dva indijska aviona u pakistanskom vazdušnom prostoru. Vojni portparol general-major Asif Gafur rekao je da je jedan indijski pilot zarobljen. 

Serija incidenata dogodila se dan nakon što je indijska avijacija izvršila vazdušne udare na kamp militanata iz grupe "DŽaiš e Mohamed" nedaleko od Balakota, u dijelu Kašmira koji je pod kontrolom Pakistana.

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм