Сви се питају како је то могуће

Наставница (51) била у вези са учеником, суспендована, па постала директор

  • Извор: Телеграф
  • 07.01.2024. 09:54

Бивша наставница са Лонг Ајленда која је дала оставку након што је имала "неприкладан однос" са учеником 2006. године, ангажована је као директорка школе деценијама касније иако је лагала о својим сертификатима о предавачима.

Џесика Бејдер (51) радила је као наставница раних 2000-их година, али је дала оставку након што су јој суспендовани сертификати за наставу због 'неприкладне везе' са учеником средње школе Еаст Меадов на Лонг Ајленду, гдје је предавала, пише ДаилyМаил.

Веза је трајала од 2004. до 2005. године - кроз студентску нижу и апсолвентску годину, према правним документима.

Документи су открили да је њен однос са студентом укључивао "физички, интимни и/или сексуални контакт, неприкладну комуникацију и/или неприкладну преписку."

Славна манекенка хтјела да 'излијечи' геј сина односом с њим

Славна манекенка хтјела да 'излијечи' геј сина односом с њим

Бејдер никада није кривично гоњена јер је ученик имао више од 18 година, а детектив који је надгледао случај одлучио је да није почињено кривично дјело.

Њена одбрана се заснивала на споразумној природи њеног односа са учеником, његовим годинама и њеном искуству са постпорођајном депресијом након што је недавно родила близанце. Према правним документима, Бејдер 'изгледа да није пронашла никакву емоционалну или психолошку штету за ученика у њеном понашању када је говорила о разлозима због којих је њена интеракција са учеником била неприкладна.' Она је писмом поднијела оставку 2005. године и њена диплома је суспендована на период од четири године.

Шта је лош сексуални однос и да ли сте га икад имали?

Шта је лош сексуални однос и да ли сте га икад имали?

Више од 15 година касније - Она се пријавила за посао у Оистер Баи-Еаст Норвич на Лонг Ајленду у Њујорку. Некако је Бејдер била ангажована у другом школском округу између њеног скандала 2006. и њеног посљедњег именовања, радила је у средњој школи Џорџ Ј. Рајан у Квинсу девет година.

Приликом пријављивања за посао ОБЕН-а - Бејдер је изоставила свој боравак у Еаст Меадов-у из папирологије - и када су је питали да ли јој је икада суспендована потврда о подучавању, погрешно је одговорила не. Џесика је првобитно био ангажован на мјесту наставника, али је унапријеђена у директора у школској 2023/2024.

Ове биљке односе срећу из дома: Ријешите их се

Ове биљке односе срећу из дома: Ријешите их се

"Пошто је школска година званично почела, ученике у школи Џејмс Х. Вернон дочекао је неко нови када су стигли на први дан наставе", наводи се у саопштењу централног школског округа Оистер Баи-Еаст Норвич.

"Џесика Бадер, бивша директорка хуманистичких наука од вртића до 12. разреда у централном школском округу Оистер Баи-Еаст Норвицх. Бејдер је раније радила као помоћник директора у средњој школи Џорџ Ј. Рајан 216. на Менхетну девет година и стигла је у ОБЕН прошле године да преузме улогу директора хуманистичких наука К-12. Она је веома дружељубива и веома савјесна и веома узбуђена, што је сјајно; половина овог посла је страст према дјеци - рекла је Лори Ковалски, предсједница ОБЕН-овог БОЕ.

Имао однос са дјевојчицом (13), па је послао у школу: Осуђен на 100 година затвора

Имао однос са дјевојчицом (13), па је послао у школу: Осуђен на 100 година затвора

Само неколико недјеља након што је ушла у своју нову улогу, изјава послата родитељима открива да ц́е Бејдер 'неко време бити далеко од зграде. Након њене изненадне оставке - истрага је открила деценијски скандал и чланови ОБЕН заједнице су остали несређени.

"Они би требало да буду одговорни појединци од повјерења. Не иде увијек тако, па то значи да школе заиста морају да ураде свој домаћи задатак", рекла је родитељка Глорија Мекејн.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)