Jens Stoltenberg

NATO: Naučili smo lekciju iz Ukrajine, uradićemo više za BiH

  • Извор: Танјуг
  • 05.04.2022. 17:33

NATO je odlučan u namjeri da uputi više oružja Ukrajini i uradi više za BiH i Gruziju, izjavio je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Stoltenberg je to rekao novinarima uoči sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO, koji će sutra i u četvrtak biti održan u Briselu.

NATO će, kazao je, pozvati svoje saveznike da isporuče dodatno oružje Ukrajini.

Stav NATO, rekao je Stoltenberg, jeste da neće priznati rusku okupaciju u Ukrajini, posebno okupaciju Krima.

Što se Finske i Švedske tiče, koje još nisu članice NATO-a, Stoltenberg je izjavio da će savez poštovati volju ove dve države ukoliko budu željele da se priključe Alijansi.

Iz NATO očekuju da će se pojaviti dokazi dodatnih dokaza ruskih zločina prema civilima i ratnih zločina, prenio je sarajevski portal Klix.

Navodi se da je Stoltenberg rekao da je NATO naučio lekciju iz Ukrajine o tome da je potrebno pomoći državama koje nisu u NATO ili Evropskoj uniji.

NATO će, kazao je, razmisliti kako pomoći tim državama i razmotriti šta može uraditi za Bosnu i Hercegovinu i Gruziju.


Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.