Mihail Šeremet

"Ne mašite bakljama blizu bureta baruta"

  • Извор: Sputnjik
  • 07.11.2021. 13:07

Amerika ne bi trebalo da „maše bakljama pored bureta baruta“ time što pušta svoje brodove da plove kroz teritorijalne vode kod obale Krima, izjavio je poslanik ruske Državne dume iz krimskog regiona Mihail Šeremet.

- Ne savjetujemo američkim brodovima da idu stopama britanskog razarača i da narušavaju granica naših teritorijalnih voda kod obale Krima, pokušavajući da pruže podršku Ukrajini. Apsolutno je nebezbjedno ponašati se bezobrazno kod naših granica. Ne treba mahati bakljama u blizini bureta baruta - istakao je ruski poslanik.

Prema njegovim riječima, svi pokušaji provokacija „biće sasječeni u korijenu“.

- Rusija nije zainteresovana za sukobe. Uvijek se zalažemo za dijalog. Vojnim putem se ne riješavaju nikakvi problemi i pitanja. Sve zahtjeve je najbolje iznijeti za pregovaračkim stolom, a ne oružanim putem. Koristimo svoje oružje isključivo za zaštitu i odbranu - objasnio je Šeremet.

Ranije je Šesta operativna flota SAD saopštila da su brodovi ratne mornarice SAD ušli u Crno more i održali zajedničke vježbe sa bugarskom fregatom „Gordi“. U zajedničkim vježbama je učestvovao raketni razarač „Porter“, opremljen krstarećim raketama „Tomahavk“ dometa 1.600 kilometara, i komandni brod Šeste operativne flote SAD „Mount Whitney“.

Prema podacima Nacionalnog centra odbrane Rusije, ruski vojnici su odmah nakon ulaska američkih brodova u Crno more počeli da ih prate.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.