Predstavnik Rusije u UN

Nebenzja: EU mirno prihvatila uništenje gasovoda

 • Izvor: Srna
 • 23.02.2023. 20:08

Evropska Unija mirno je prihvatila to što je gasovode Sjeverni tok uništio njihov najbliži saveznik, rekao je danas stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja tokom sastanka Savjeta bezbjednosti UN.

"`Zli jezici` će reći da je to upravo ono čemu je Vašington težio od početka sukoba, uništenje svog evropskog konkurenta. Nećemo podsticati teorije zavjere ali jedna stvar je jasna, nikada u istoriji Evrope nije vilo toliko nemoći u ekonomskoj sferi i toliko uslužnosti prema Americi", naveo je Nebenzja.

Prema njegovim riječima, sve je došlo do tačke da Brisel tiho prihvati da je njihov najbliži saveznik uništio glavni gasovod koje su, takođe plaćali evropski investitori i sada pokušavaju da ispod tepiha sklone sve neprijatne činjenice kako ne bi izazvali negodovanje Vašingtona.

On je naglasio da je, u sličnoj situaciji, nemoguće govoriti o nezavisnoj ulozi EU i Evrope u cijelini.

Dobitnik Pulicerove nagrade, Sejmur Herš ranije je objavio tekst u kojem je detaljno opisao kako su američki ronioci postavili eksploziv ispod ruskih gasovoda "Sjeverni tok".

Herš je naveo da je tekst napisao na osnovu inFormacija dobijenih iz pouzdanih izvora sa direktnim saznanjima o operativnom planiranju napada.

Prema njegovim riječima, eksploziv je daljinski aktiviran 26. septembra 2022. godine po nalogu predsjednika DŽozeFa Bajdena.

Herš je, između ostalog, poznat po tome što je razotkrio da su američki vojnici tokom rata u Vijetnamu u selu Mi Laj izvršili masovno ubistvo nenaoružanih civila i objavio je da američka vojska muči zatvorenike u zloglasnom zatvoru Abu Graib u Iraku.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.