"SAD nemaju želju da okončaju sukob u Ukrajini"

Nebenzja poručio Britancima: Ažurirajte informacije, "čelendžeri" gore plavim plamenom!

  • 13.09.2023. 11:43

Stalni predstavnik Ruske Federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja zatražio je od britanskog Ministarstva odbrane da ažurira informaciju na svom sajtu u kojoj se navodi da na ratištu nije uništen nijedan tenk "čelendžer", navodeći da su već dva takva vozila uništena u Ukrajini, kao i da zapadna oprema tamo "gori plavim plamenom".

"Već smo govorili o takozvanoj ukrajinskoj kontraofanzivi, koja trpi očigledan fijasko. Plavim plamenom gori oprema koja je isporučena kijevskom režimu, uključujući hvaljene američke oklopne transportere 'bredli', njemačke tenkove 'leopard', kao i kao britanski 'čelendžer'. Stoga bismo željeli da apelujemo na naše britanske kolege da ažuriraju informacije na sajtu svog Ministarstva odbrane. I dalje se navodi da nijedan 'čelendžer' nije uništen", kazao je Nebenzja na sastanku Savjeta bezbjednosti.

Pojavio se snimak: Ukrajina izgubila prvi tenk Čelendžer

Pojavio se snimak: Ukrajina izgubila prvi tenk Čelendžer

Ruski diplomata je dodao se 12 takvih britanskih tenkova još uvijek negdje vozi, ali da ih čeka ista sudbina, baš kao i američki "abrams" ili F-16.

SAD nemaju želju da okončaju sukob u Ukrajini

Nebenzja je naveo da Sjedinjene Države nemaju želju da okončaju sukob u Ukrajini, jer zarađuju na njemu.

Prema njegovim riječima, činjenicu da su SAD pravi "lutkari" kijevskog režima jasno je u ponedjeljak pokazao načelnik Generalštaba Majkl Mili, pozvavši novinare "CBS-a" u prostoriju za situacije u kojoj se prati situacija na ratištu u realnom vremenu pomoću satelita.

Putin: Strani tenkovi bolje gore nego oni sovjetske proizvodnje

Putin: Strani tenkovi bolje gore nego oni sovjetske proizvodnje

Istovremeno, kako je naveo Nebenzja, general nije krio da Amerikanci sve te podatke, kao i lokaciju ruskih objekata, prenose Kijevu.

"Vašington nema želju da okonča ovaj rat, jer on omogućava Amerikancima da se pristojno obogate. Često smo na našim prethodnim sastancima govorili o basnoslovnim profitima zapadnih korporacija i činjenici da značajan dio sredstava koja se dodijeljuju Ukrajini ne napušta teritoriju Sjedinjenih Država i drugih zapadnih sponzora kijevskog režima", naglasio je.

Kijev pokušava da svali na Zapad neuspeh kontraofanzive

Kijevski režim pokušava na zapadne zemlje da svali neuspjeh takozvane kontraofanzive, ocijenio je Nebenzja.

"Kijevski režim moli za novo oružje koristeći duplo jači pritisak i ne skriva drskost, pokušavajući da na zapadne zemlje svali očigledan neuspjeh takozvane kontraofanzive koja se sprovodi od početka juna", napomenuo je.

Ambasada u SAD-u: Ruska vojska sprema

Ambasada u SAD-u: Ruska vojska sprema "toplu dobrodošlicu" američkim tenkovima

Naime, ukrajinska kontraofanziva počela je 4. juna, a tri mjeseca kasnije predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da nema rezultata i da se vidi samo neuspjeh. Prema njegovim riječima, Ukrajina je, u pokušajima da po svaku cijenu postigne rezultat, izgubila 71.000 vojnika. 

Ruski predsjednik je napomenuo da isporuka kasetne municije nije ništa promijenila za ukrajinsku vojsku na bojnom polju.

Kako je naveo ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, ukrajinska vojska nije postigla ciljeve ni na jednom pravcu. 

Selo koje odnosi živote i uništava naoružanje: Zašto se Ukrajina grčevito bori za Rabotino?

Selo koje odnosi živote i uništava naoružanje: Zašto se Ukrajina grčevito bori za Rabotino?

Najproblematičniji pravac je Zaporoški, pored malog sela Rabotino, tamo je Ukrajina uvukla u sukob brigade iz strateških rezervi koje je obučio Zapad, prenosi RT Balkan.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)