Odgovor na smrt beskućnika

Neodgovorna akcija: Demonstranti u Njujork skočili na šine podzemne željeznice

  • Извор: Кликс
  • 10.05.2023. 10:00

Njujorška policija traga za demonstrantima koji su skočili na šine podzemne željeznice kako bi spriječili voz da uđe u stanicu.

Subotnja akcija više od stotinu demonstranata bila je odgovor na smrt beskućnika Jordana Neelyja.

Napeti protesti na stanici The Lexington Avenue–63rd Street prekinula je policija koja je na licu mjesta uhapsila trinaest osoba. Još šest demonstranata, koji su takođe blokirali prolaz podzemnom željeznicom, uspjelo je pobjeći s mjesta događaja i vlasti ih još uvijek traže.

Demonstranti su protestovali zbog smrti beskućnika Neelyja, koji je bio putnik njujorške podzemne željeznice poznat kao imitator Michaela Jacksona. 30-godišnji muškarac preminuo je u ponedjeljak nakon što ga je Daniel Penny, 24-godišnji američki marinac, nekoliko minuta držao za vrat.

Napravio čudovište: Kajaću se dok sam živ, biće gore od svake noćne more

Napravio čudovište: Kajaću se dok sam živ, biće gore od svake noćne more

Prema Pennyu i drugim svjedocima, beskućnik je glasno vikao na putnike i bacao smeće na njih prije nego što su ga on i još dvojica muškaraca srušili na tlo. Kada je hitna pomoć stigla na mjesto događaja, muškarac je već bio mrtav.

Penny još nije uhapšen niti optužen, ali o mogućem suđenju vjerojatno će ipak odlučiti porota. U saopštenju je bivši marinac branio svoje postupke, rekavši da je branio putnike od psihički nestabilne i nepredvidive osobe. Međutim, Neelyna porodica je to odlučno odbila.

U međuvremenu, gradonačelnik New Yorka Eric Adams odbacio je kao "neodgovorne" izjave nekih političara koji su Neelyjevu smrt nazvali ubistvom. Ujedno je istakao da istraga o incidentu još nije okončana.

Kako FBI zna šta pretražuju djeca u Srbiji?

Kako FBI zna šta pretražuju djeca u Srbiji?

Neely je uhapšen 42 puta u protekloj deceniji, uključujući i zbog napada na penzionerku. Prema riječima porodice, patio je i od autizma i šizofrenije i bio je teško pogođen brutalnim ubistvom svoje majke prije šesnaest godina.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена