Премијер

Нетанјаху: Израел ће сам доносити одлуке како ће се бранити

  • 17.04.2024. 18:11

Израел ће сам доносити одлуке о томе како ће се бранити, рекао је у сриједу премијер Бењамин Нетанјаху, док су западне земље позивале за суздржаност у одговору на низ напада из Ирана.

Сједињене Државе, Европска унија и земље групе Г7 најавиле су планове за разматрање строжијих санкција Ирану, за које се сматра да имају за циљ умирити Израел и увјерити га да обузда своју одмазду за прве изравне иранске нападе након десетљећа сукоба преко посредника.

Нетанјаху се сусрео с њемачким и британским министрима вањских послова, који су допутовали у Израел у склопу координираног настојања да се спријечи да сукоб између Израела и Ирана ескалира у регионални сукоб потакнут ратом у Гази, јавља Ројтерс.

Нетанјахуова канцеларија саопштила је да је захвална Давиду Камерону и Анелени Бербок на подршци, рекавши им да жели ставити до знања да ће Израел сам доносити одлуке, и да ће учинити све што је потребно да се одбрани.

Раније је Камерон рекао да је сада очито да Израел планира узвратити на иранске нападе пројектилима и беспилотним летјелицама, које је Техеран покренуо у суботу као одговор на претпостављени израелски ваздушни напад у којем су погинули војни часници у амбасади у Сирији.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.