Raspoređene oružane snage

Nevrijeme zatvorilo puteve: Proglašeno vanredno stanje

  • Извор: Агенције
  • 18.11.2021. 08:21

Vanredno stanje proglašeno je u zapadnoj kanadskoj provinciji Britanska Kolumbija nakon snažne oluje i nevremena koje je zatvorilo puteve i željezničke veze u tom regionu.

Kanadske oružane snage raspoređene su da pomognu hiljadama blokiranih stanovnika koji su zarobljeni od koja je pogodila region u nedjelju tokom noći.


Premijer DŽastin Trudo obećao je pomoć prilikom posjete Vašingtonu i rekao da će trupe pomoći u obnovi.

Jedna žena poginula je u klizištu, a dvije osobe se vode kao nestale.

Hiljade ljudi i dalje su evakuisane nakon što je "atmosferska rijeka" - duga traka vlage u vazduhu koja prenosi vodu iz tropskih oblasti ka polovima - izbacila prosjek mjesečnih padavina u regionu za 24 časa.


Zvaničnici u regionu pripisali su prirodnu katastrofu posljedicama klimatskih promjena.

Uticaj klimatskih promjena na učestalost oluja je još nejasan, ali se zna da povećane temperature površine mora zagrijavaju vazduh iznad i čine dostupnim više energije za pokretanje uragana, ciklona i tajfuna. Kao rezultat toga, vjerovatno će biti intenzivniji sa više ekstremnih padavina.

U svijetu je već temperatura povećana za oko 1,2 Celzijusa od početka industrijske ere i temperatura će nastaviti da raste osim ako vlade širom svijeta ne smanje emisije štetnih gasova, navodi Bi-Bi-Si.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?