Полиција Карлсруеа

Нијемци из саобраћаја искључили аутобус на путу за БиХ: Ово је олупина

  • Извор: Агенције
  • 05.02.2024. 22:58

Полиција Карлсруеа овог викенда искључила је из саобраћаја аутобус на линији Дортмунд – Неум након што је откривено да се возило налази у катастрофалном стању.

Наиме, аутобус на спрат, који је превозио 70 путника, зауставио се на станици у Карлсруеу како би покупио путнике, али је полиција на станици примијетила да су гуме аутобуса „очајне“ те да ретровизори буквално висе.

Тада су интервенисали и позвали вјештака саобраћајне струке који је прегледао аутобус и дао налог да се одмах искључи из саобраћаја.

Како стоји у саопштењу полиције, гуме и ретровизори, које су прво и примијетили, били су најмањи проблем те да је остатак аутобуса био права олупина. Када је вјештак прегледао аутобус, открио да шофершајбна напукнута, каросерија у јако лошем стању, кочнице катастрофалне те је уочио и проблем са задњом осовином.

Уз све то, откривено је да су три возача, доби од 50 до 55 година имали прекомјеран број сати вожње.

Иако су путници у самом почетку негодовали, када им је објашњено шта се дешава, схватили су озбиљност ситуације. Тек након што су возачи платили позамашну казну те обезбиједили замјенски аутобус и новог, одморног возача, дозвољено им је да наставе пут према БиХ, истина са пар сати закашњења.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: