Odlukom republikanskog guvernera

"Nindža ubica“ će biti pogubljen na Floridi: Kako je dobio nadimak

  • Извор: Аваз
  • 12.04.2023. 22:52

Na Floridi će, odlukom republikanskog guvernera Rona Desantisa, biti pogubljen Luis Bernard Gaskin, nazvan "Nindža ubica".

To će biti stoto pogubljenje u toj američkoj državi otkako je u njoj 1976. godine vraćena smrtna kazna, ali i drugo pogubljenje za samo šest sedmica, pri čemu se naredno izvršenje smrtne kazne očekuje već za tri sedmice.

Ubrzan tempo egzekucija

Agencija AP ocjenjuje da je Florida ubrzala tempo egzekucija dok se naširoko očekuje da Ron Desantis uđe u trku za republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a.

Razmak između dva izvršena i trećeg planiranog pogubljenja najkraći je od 2014. godine, kada je tadašnji guverner Rik Skot, takođe republikanac, dozvolio pogubljenje tri čovjeka za 36 dana.

U prethodnom guvernerskom mandatu koji je trajao četiri godine, Desantis je pogubio samo dva čovjeka, oba 2019. godine.

"Nindža ubica" treba da bude pogubljen ubrzigavanjem smrtonosne hemikalije. On je decembra 1989. godine ubio sredovječni par u njihovoj kući na Floridi.

Kako je dobio nadimak "Nindža ubica"

Gaskin je dobio nadimak "Nindža ubica" jer je bio obučen kao "nindža" kada je žrtve ubio pucnjima iz puške. Osuđen je za ubistvo sa predumišljajem, a iz kuće ubijenih je ukrao sat, dvije lampe i videorekorder, koje je namijenio kao praznični poklon svojoj djevojci.

Gaskin je iste noći u blizini počinio još jednu provalu, pljačku i pokušaj ubistva.

Brzo je priznao zločine, rekao da osjeća krivicu i da nije lud, ali da je u to vrijeme "đavo imao jaču vlast nad njim nego Bog".

Тагови:
  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!