Берлин

Њемачки пољопривредници настављају протесте: Тракторима до канцеларије Шолца

  • 20.01.2024. 16:38

Њемачки пољопривредници данас одржавају нове протесте у Берлину, а на протестима би могло да учествује чак 10.000 људи, колико их се раније регистровало да ће учествовати у данашњим акцијама, пише "Берлинер моргенпост".

Парола демонстраната гласи "Зауставимо неправду и глад – ојачајмо права фармера по цијелом свијету", а демонстранти планирају да се тракторима провозају по граду и марш заврше код канцеларије њемачког канцелара Олафа Шолца, преноси руска редакција РТ.

ТАСС преноси су пољопривредници њемачком министру пољопривреде јутрос предали протестну ноту и да је на улицама тренутно неколико хиљада људи.

Дописник овог медија јавља да се на улицама чују пароле "Доброј храни потребна је будућност – за сеоску и органску пољопривреду, без ГМО!" и "Уморни смо од агроиндустријског комплекса!" и низ других.

Протести су почели око 12 часова по средњоевропском времену.

Поједини учесници протеста обучени су као пчеле или краве и држе заставе еколошких организација, а цијели догађај испраћен је гласним бубњевима и музиком гајди.

Неколико метара од ових активиста налазе се трактори и комбији, којих је ујутру стигло око 40-50. На натписима који они носе, између осталог, пише и "Сељаци су битнији од корпоративних интереса!", јавља дописник ТАСС.

Прошли протести пољопривредника, подсјетимо, одржани су 15. јануара, када је присуствовало 10.000 људи.

Предсједник њемачког удружења пољопривредника рекао је том приликом да скупови неће престати све док власти не одустану од намјере да повећају порезе. Пољопривредници су припретили и новим великим протестима 22. јануара, уколико власти не испуне њихове захтјеве. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм