На ауто-путу

Нова несрећа у Њемачкој: Преврнуо се аутобус - ђаци се враћали са путовања

  • Извор: Индекс
  • 29.03.2024. 07:55

Аутобус са шездесетак путника јуче се преврнуо на ауто-путу А44 у западној њемачкој савезној држави Сјеверна Рајна-Вестфалија, јавља дпа.

У незгоди је повријеђено више од 20 особа, извијестила је синоћ полиција.

Аутобус превозио ученике

Аутобус је излетио са пута и преврнуо се на бок у близини мјеста Верл, 100 километара источно од Дизелдорфа.

Полиција је прво саопштила да је 21 особа лакше, а једна теже повријеђена. Касније су број ревидирали на 20 лакше повријеђених и једног теже. 

Полицијски портпарол рекао је да је аутобус превозио ученике школе у Варбургу који су се враћали из Енглеске гдје су били на путовању.

Узрок незгоде још је био нејасан. Полиција је саопштила да нико није животно угрожен те да у незгоди нису учествовала друга возила. 

Подсјетимо, дан раније се слична несрећа догодила у Њемачкој када се аутобус Фликсбуса преврнуо на ауто-путу у близини града Лајпцига на истоку земље. У тој несрећи погинуле су четири особе, а више од 20 их је повријеђено.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм