FBI

Nove optužbe iz Amerike zbog korona virusa

  • Извор: СРНА
  • 01.03.2023. 08:17

Direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Vrej izjavio je da ta agencija vjeruje da je pandemija Kovid-19 "najvejrovatnije" uzrokovana incidentom u laboratoriji u kineskom gradu Vuhanu.

"FBI već određeno vrijeme smatra da je uzrok Kovida-19, najvjerovatnije potencijalni incident u laboratoriji u Vuhanu", rekao je Vrej za američki "Fox News".

Agencija AP podsjeća da je nedavno američko Ministarstvo energije procijenilo sa "niskom povjerenjem" da je pandemija prvo otkrivena u kineskom gradu Vuhanu krajem 2019. godine i da je počela isticanjem virusa iz laboratorije. Ovaj izvještaj nije objavljen javno.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Mao Ning rekla je juče da je Kina "razmijenila većinu podataka i rezultata istraživanja o potrazi za virusom i da je dala važan doprinos globalnoj potrazi praćenju virusa".

"Politizacija pitanja praćenja virusa neće uticati na Kinu već će samo nanijeti štetu kredibilitetu Amerike", naglasila je Maova odgovarajući na optužbe američkih zvaničnika i članova Kongresa SAD da Kina nije u potpunosti sarađivala.

Zaključak američkog Ministarstva energije prvi put se pojavio tokom vikenda u listu "Wall Street Journal" koji navodi da je izvještaj pod oznakom povjerljivom zasnovan na novim obavještajnim podacima i da se pominje u ažuriranom dokumentu datiranom na 2021. godine.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.