Pucali na njih iz čamca, objavljen snimak tijela koje pluta

Obalska straža ubila zalutale turiste?

  • Извор: Мондо.рс
  • 01.09.2023. 08:16

Alžirska obalska straža navodno je ubila dvojicu turista koji su na odmoru u Maroku zalutali u alžirske vode na "džet-ski" vozilima. Oni su bili među četvoro francusko-marokanskih dvojnih državljana koji su krenuli na vožnju iz marokanskog odmarališta Saidia. Trećeg člana grupe uhapsila je obalska straža koja patrolira zatvorenom granicom dvije države.

Pucnjava je izazvala bes u Maroku nakon što je ribar objavio snimak tijela jednog od turista koje pluta u moru. Granica između Alžira i Maroka zatvorena je 1994. godine, a Alžir je prekinuo odnose prije dve godine i optužio je Maroko za neprijateljske radnje - navod koji je Rabat odbacio.

Danas slavimo Svetog Andreja: Obavezno ispoštujte ovaj običaj

Danas slavimo Svetog Andreja: Obavezno ispoštujte ovaj običaj

Mohamed Kisi je jedini od četvorice koji se vratio u Maroko, prenosi agencija AFP, citirajući marokanske medije. Rekao je da se grupa izgubila i da je ostala bez goriva. Ubijen je njegov brat Bilal, a Abdelali Merčuer je imenovan kao drugi ubijeni čovjek. 

"Izgubili smo se, ali smo nastavili dalje dok se nismo našli u Alžiru. Znali smo da smo u Alžiru jer je crni alžirski gumenjak prišao a oni na brodu su pucali na nas. Hvala Bogu da nisam pogođen, ali su ubili mog brata i prijatelja", dodao je on, a prenosi "Bi-Bi-Si".

Mladić iz BiH optužen za tešku pljačku nakita vrijednog 15.000 evra

Mladić iz BiH optužen za tešku pljačku nakita vrijednog 15.000 evra

"Uhapsili su mog drugog prijatelja. Pet metaka je pogodilo mog brata i mog druga. Moj drugi prijatelj je pogođen metkom."

Na kraju ga je pokupila marokanska mornarica i vratila u Saidiju, dodao je. Čovjek koji je uhapsila alžirska obalska straža, po imenu Smail Snabe, navodno se pojavio pred tužiocem u srijedu, ali detalji nisu dati.

Sada kreće ono pravo: Srbija protiv Italije za četvrtfinale!

Sada kreće ono pravo: Srbija protiv Italije za četvrtfinale!

Portparol marokanske vlade odbio je da komentariše pucnjavu, rekavši za AFP da je to "stvar pravosuđa". Iz Alžira nije bilo komentara.

Dvije nacije imaju dugu istoriju tenzija, jer nastavljaju da se spore oko Zapadne Sahare, jer dele granicu dugu skoro 2.000 km (1.242 milje) koja je bila izvor napetosti od nezavisnosti od francuske kolonijalne vlasti. Zatvoren je 1994. iz bezbednosnih razloga nakon što su islamistički militanti bombardovali hotel u istorijskom marokanskom gradu Marakešu.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм