Из Финске

Објављен никад виђен снимак Владимира Путина: Настао прије више од 30 година

  • 25.09.2023. 08:44

Објављен је видео снимак, на којем се види руски предсједник Владимир Путин током своје посјете Финској раних 90-их.

Финска телевизијска кућа "ЈЛЕ" објавила је, до сада никад виђен снимак, који је добила од анонимног извора. Снимак је настао недуго након што је Путин, који је тада имао око 40 година, постао савјетник Анатолија Собчака, градоначелника Санкт Петербурга.

Путин и Собчак на снимку играју стони-тенис против градоначелникових тјелохранитеља. У једном тренутку Путин се насмешијио, а у више наврата се додиривао по врату. Након игре, дружина је отишла у риболов. Путин је окренут леђима камери, иако је очито свјестан да га снимају, пише Гардијан.

Јак напад на Одесу: Руси користили хиперсоничне ракете и дронове?

Јак напад на Одесу: Руси користили хиперсоничне ракете и дронове?

На повратку, Путинова тадашња супруга Људмила вади уловљену рибу. На снимци су видљиве и њихове двије ћерке, Марија и Kатерина. Путин потом игра пикадо. Филм је снимљен у угоститељској вили у власништву финске компаније Тхоместо, која је увозила дрвну грађу из Русије.

Вила се налазила на острву Торсо, око 95 километара западно од Хелсинкија, на јужној обали Финске. Иначе, актуелни руски предсједник вратио се у Лењинград - сада Санкт-Петербург - 1990. године, након што је пет година провео као обавјештајац KГБ-а у источноњемачком граду Дресдену.

Придружио се Собчаковом тиму и постао шеф одбора за спољне односе, одговоран за трговинске послове и страна улагања. Из тог периода датирају и прве оптужбе против Путина за корупцију. Путин тврди да је дао оставку у KГБ-у у августа 1991. као знак протеста због неусјпешног државног удара против Михаила Горбачова.

Американци забранили Такеру Карлсону да интервјуише Путина?

Американци забранили Такеру Карлсону да интервјуише Путина?

Према извору ЈЛЕ-а, Путин је током посјете Финској признао да је радио за шпијунску агенцију. Извор је Људмилу описао као "врло угодну".

"Ниси могао да се приближиш Путину, на примјер гдје бисте заједно могли мало да попијете пиће и разговарате о женама и животу - ништа слично. Био је врло рестриктиван по питању алкохола и није пушио цигарете", описао је извор.

Комшић у Уједињеним нацијама упоредио Пленковића са Путином, критиковао и Шмита

Комшић у Уједињеним нацијама упоредио Пленковића са Путином, критиковао и Шмита

Снимак такође приказује дружину како опуштено руча уз пиво и вино унутар камене зграде. Собчак је на челу стола. Kад се градоначелнику послужи велики комад меса, Путин се нашали на рачун тржишне економије, уведене у Русији након пада комунизма.

Према извору ЈЛЕ-а, Путин је у вили Расеборг врло мало причао. Поставио је једно питање - шта би се догодило да "милион и по Руса" пређе границу с Финском?

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.