Indija

Objavljen uznemirujući snimak: Srušila se ogromna vrteška u zabavnom parku, ima povrijeđenih

  • Извор: Радио Сарајево
  • 05.09.2022. 20:25

Na društvenim mrežama objavljen je trenutak kada se sprava - ogromna vrteška, puna ljudi, srušila nakon pada s visine od više od 15 metara na karnevalu u Punjabu u sjevernoj Indiji.

Osoblje uprave karnevala pobjegli su s mjesta događaja nakon nesreće, izvijestili su lokalni mediji, a policija je otvorila istragu o uzroku.

Snimak pokazuje kako rotirajući padajući toranj gubi brzinu prije nego što se strmoglavo sruši umjesto da uspori, a na uznemirujućem snimku vidi se kako posjetitelji ispadaju sa sjedišta od siline udarca.

Promatrači se mogu čuti kako vrište, gledajući kako njihovi voljeni padaju ravno dolje bez zaustavljanja... Najmanje 15 osoba povrijeđeno je u nesreći, uključujući djecu, a petero ih je primljeno u obližnju bolnicu s teškim povredama glave i vrata.

"Svjedok nam je rekao da je došlo do tehničkog kvara na vrteški i da je pala", rekao je za Indian Express zamjenik policijskog nadzornika Harsimran Singh Bal.

Karneval je zatvoren, a jedan od predstavnika vlasti rekao je da je u toku istraga jesu li organizatori imali dopuštenje za održavanje. Inače, vrteška je u vlasništvu Mukesha Sharme iz Jaipura.

Sunny Singh, jedan od organizatora festivala, rekao je za Hindustan Times da su već mnogo puta organizirali vožnju, ali 'da se nikada nije dogodilo ništa slično'. Rekao je da namjerava surađivati ​​s policijom.