Пекинг

Оборен рекорд по броју сати испод нула степени

  • Извор: Анадолија
  • 25.12.2023. 10:50

Пекинг је забиљежио највише сати температура испод нуле у децембру у више од седам деценија, јер је хладан талас захватио сјеверне и централне дијелове Кине, доносећи сњежне олује и рекордно ниске температуре.

Метеоролошка опсерваторија у кинеској пријестоници од недјеље је забиљежила више од 300 сати температура испод нуле од 11. децембра, највише од почетка евидентирања 1951. године, према службеном листу "Пекинг Дејли".

Град је имао девет узастопних дана са температурама испод минус десет степени Целзијусових.

Дијелови сјеверне и централне Кине били су овог мјесеца на удару ниских температура, а власти су неколико пута затвориле школе и аутопутеве због сњежних олуја.

Температуре на 78 метеоролошких станица широм земље достигле су рекордно ниске температуре за децембар, док су просјечне температуре овог мјесеца у сјеверним и неким централним дијеловима Кине достигле рекордно ниске вриједности из 1961. године, према подацима Националног метеоролошког центра.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)