Бронкс

Обрачун тинејџера на перону: Једна особа мртва, пет повријеђених

  • 13.02.2024. 07:14

Једна особа је мртва, а пет је повријеђено у пуцњави након што је најмање једна особа извадила пиштољ и почела пуцати кад се воз подземне жељезнице зауставио на станици у њујоршкој четврти Бронкс, саопштила је полиција у понедјељак навече.

Двије групе тинејџера возиле су се у возу број 4 који је кретао сјевером и када су се врата на станици метроа Мт. Еден отворила, неко је почео да пуца, рекао је шеф транзитног одјељења њујоршке полиције Михаел Кемпер. Први позиви хитне помоћи у вези пуцњаве стигли су око 16.35 сати, додао је он.

Људи су истрчали из воза, а на перон је испаљено још хитаца. Међу рањенима су били људи из групе тинејџера и случајни пролазници, додао је.

"Не вјерујемо да је ово била насумична пуцњава. Не вјерујемо да је ово само појединац који је неселективно пуцао на воз. Вјерујемо да је ова пуцњава проистекла из свађе између двије групе која је кренула у возу", рекао је Кемпер новинарима.

Четири мушкарца су упуцана, укључујући тридесетчетворогодишњака који је преминуо у болници, саопштила је полиција. Рањене жртве су петнаестогодишњак, двадесетосмогодишњак и седамдесетједногодишњак, рекао је Кемпер. 

Власти нису хтјеле описати тежину повреда код рањених особа.

Осим тога, у пуцњави су рањени четрнаестогодишња дјевојка и двадесетдеветогодишња жена, али имају ране које нису опасне по живот, рекао је он.

Он је додао како "ово није норма" те да је метро безбједан.

Ауто експлодирао на пуми, у ваздух расуто 20 кила кокаина

Ауто експлодирао на пуми, у ваздух расуто 20 кила кокаина

"Број пуцњава је смањен прошле године. Оваква пуцњава у подземној жељезници је изузетно ријетка и неприхватљива... Веће је питање зашто се људи осјећају охрабреним да извуку оружје и пуцају?", казао је.

Убица је побјегао са лица мјеста носећи црвену јакну и скијашку маску, рекао је за ЦНН извор из полиције.

Власти су саопштиле да је број осумњичених дио истраге и да ће дистрибуирати фотографије са надзорних камера када буду доступне. Детективи интервјуишу свједоке пуцњаве, рекли су.

Тарик Шепард, замјеник полицијског комесара за јавно информисање, имао је строгу поруку за убицу.

"Сада сте најтраженији и имате против себе највеће детективе на свијету који вас траже", рекао је он и предложио осумњиченима да се предају.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: