Danska

Očevidac ispričao potresne detalje nakon ubistva dva mladića: Umro mi je na rukama

  • Извор: Курир
  • 10.03.2023. 22:04

Muškarac koji živi u blizini mjesta na kojem su u Danskoj ubijeni Petar Stešević (17) i njegov prijatelj N.Š. (18) porijeklom iz okoline Čačka, ispričao je potresne detalje te kobne noći.

Bračni par je upravo u ponedjeljak uveče krenuo na spavanje kada su začuli očajničke vapaje u pomoć. Užasan prizor dočekao ih je kada su otvorili vrata svoje kuće u stambenoj četvrti u kojoj je zločin dogodio dva teško ranjena mladića ležala su na pločniku.

Ove detalje ispričao je čovjek (34) koji u tom kraju živi od 2019. godine. Čovjek, koji je želio da ostane anoniman, radio je kao čuvar nekoliko godina, ali kaže da “nikada nije vidio nešto slično” .

On je rekao da su obojica sada pokojnih tinejdžera disali kada im je par pritekao u pomoć. Supruga muškarca, koja je stručno osposobljena za pružanje prve pomoći, i komšijina supruga odmah su pokušale da pomognu teško ranjenim mladićima.

 „Čovjek je prišao jednom od mladića i rekao mu 'ostani sa mnom'. Kaže i da je mladić bio ranjen u grudi. Više ništa nije moglo da se uradi. Tinejdžer je preminuo u njegovim rukama“, prenose danski mediji.

Drugi tinejdžer, kome je njegova supruga pružila prvu pomoć, uboden je nožem u grlo i kako kaže, bila je riječ o dubokoj rani.

Nedugo zatim, stigli su Hitna pomoć i policajci, a teško povrijeđeni, ali još uvijek živ, drugi tinejdžer je prebačen u bolnicu. Nažalost, tokom noći je preminuo od zadobijenih povreda.

Zbog napada uhapšena su dva tinejdžera od 16 i 17 godina, koja su se izjasnila da nisu krivi.

Starijem tinejdžeru (17) određen je pritvor dok traje sudski postupak, a mlađi (16) pušten je uz kauciju.

Otac ubijenog mladića skrhan je bolom, piše Kurir

„Sve se dogodilo 300 metara od naše kuće ovdje, on je uveče izašao sa dva drugara, N.Š. i jednim momkom iz Danske. Majka ga je zvala i rekao joj je samo da krenuo kući, a bio je baš blizu i kad se nije pojavio uskoro ona ga je ponovo pozvala, ali nije odgovarao. Onda je pozvala policija i rekla da se desilo najgore. Petar bi za tri mjeseca napunio 18 godina, trebalo je da diplomira, život je bio pred njim. Bio je veliki sportista, a sa momkom koji je bio sa njim se druži čitav život, obojica su rođena ovdje u Danskoj, igrali zajedno fudbal, basket…“, rekao je Petrov otac.


(Foto: Facebook/Politi)

Тагови: