Brjanska oblast

Odlikovan dječak u Rusiji: Spasio djevojčice od diverzanata

  • Извор: Sputnjik
  • 04.03.2023. 14:02

Šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin nagradio je ordenom “Odvažnost i hrabrost” desetogodišnjeg dječaka Fjodora koji je spasio dvije djevojčice prilikom napada ukrajinskih diverzanata u ruskoj Brjanskoj oblasti, saopštila je pres-služba ruskog resora.

“Po nalogu predsjednika Istražnog komiteta Rusije Aleksandra Bastrikina ordenom ‘Odvažnost i hrabrost’ nagrađen je desetogodišnji stanovnik Brjanske oblasti Fjodor koji je pokazao herojstvo i samopožrtvovanje tokom incidenta koji se dogodio u Klimovskom području Brjanske oblasti”, navodi se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Prije dvadan je iz Ukrajine na teritoriju Klimovskog okruga ruske Brjanske oblasti prodrla diverzantsko-izviđačka grupa. Prema zvaničnim informacijama, teroristi su otvorili vatru na najmanje dva vozila u pokretu i ubili su vozače.

U jednom od automobila nalazio se desetogodišnji Fjodor i dvije djevojčice rođene 2015. i 2016. sa kojima je išao u školu. Usljed zadobijenih povreda vozač automobila je preminuo na licu mjesta.

Fjodor je imao priliku da brzo pobjegne, ali je u tom momentu pokazao pribranost i hrabrost – pomogao je djevojčicama da izađu iz automobila, a zatim su pobjegli u šumu.

U tom momentu naoružani teroristi su pucali na djecu, tvrde ruski izvori. Fjodor je ranjen u rame, ali ni u takvoj situaciji se nije izgubio, nego je sproveo djevojčice kroz šumu i na putu zaustavio automobil koji ih je odvezao na bezbjedno mjesto.

Hrabrost i odlučnost Fjodora spasili su živote djece koja su bila izložena opasnosti.

Desetogodišnji Fjodor potiče iz višečlane porodice i bavi se sportom. Drugari i komšije za njega imaju samo riječi hvale – kažu da je saosjećajan i dobar dječak koji je uvijek spreman da pomogne.

Kako je saopštio Istražni komitet, Fjodor se trenutno nalazi u bolnici u Brjansku. Uspješno je operisan i nalazi se pod ljekarskim nadzorom.

Oficiri Istražnog komiteta Rusije pružiće porodici neophodnu pomoć.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin okarakterisao je ono što se dogodilo u Brjanskoj oblasti Rusije, kada su napad izvršili ukrajinski diverzanti, kao teroristički akt.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.