Турски предсједник

Огласио се Ердоган након терористичког напада у Анкари

  • Извор: Анадолија
  • 01.10.2023. 15:29

Терористи који покушавају да уруше мир и сигурност у Турске никада неће успјети у томе, изјавио је у недјељу турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган.

Ердоганове изјаве услиједиле су након што су два полицајца рањена у терористичком нападу јутрос испред Генералне дирекције полиције у Анкари, главном граду Турске.

У уводном обраћању поводом првог засједања Парламента након љетне паузе, Ердоган је рекао да је терористички напад, приликом чега су два криминалца неутралисана захваљујући благовременој интервенцији полиције, "посљедњи трзај тероризма".

"Нећемо дозволити терористичкој организацији да усмјерава нашу политику и спречава пут наше земље", казао је Ердоган.

Ово је тренутак напада бомбаша на сједиште турске полиције у Анкари

Ово је тренутак напада бомбаша на сједиште турске полиције у Анкари

Два терориста, који си дошли мањим возилом испред улаза Генералне дирекције полиције у Анкари, јутрос у 9.30 сати по локалном времену извршили су бомбашки напад. Један од терориста се разнио, а други терориста је неутралисан. Током отворене ватре лакше су рањена два турска полицајца.

Ердоган је у обраћању подсјетио и на борбу против терористичке организације ФЕТО.

"Као што ФЕТО никада више неће дјеловати у овој земљи, није могуће да и друге сличне организације приреде нове издаје", додао је.

Нагласио је такође и потребу доношења грађанског Устава.

"Народ који је 15. јула устао против оружја пучиста заслужује да своју борбу за демократију крунише грађанским Уставом. Немојмо одлагати ову чежњу", казао је турски предсједник.

Бомбашки напад у Анкари: Терориста дигао себе у ваздух

Бомбашки напад у Анкари: Терориста дигао себе у ваздух

Дотакао се и питања помоћи и подршке земљотресом погођеним подручјима на југу Турске.

"Почињемо испоручивати домове људима на земљотресом погођеним подручјима", рекао је Ердоган, додајући да су издвојили и додатна буџетска средства за те регије.

На крају је коментарисао односе званичне Анкаре и Европске уније (ЕУ).

"Ако ЕУ не исправи своје грешке, посебно у погледу питања виза, европски блок неће имати право да очекује било шта од Турске", казао је Ердоган.

Пратите нас и путем Вибера