Бјелорусија

Огласио се Лукашенко: Катастрофа

  • Извор: Б92
  • 16.01.2024. 18:30

Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко огласио се и назвао ситуацију на Блиском истоку "ужасном хуманитарном катастрофом".

"Погледајте шта се дешава на Блиском истоку. Ово је ужасна хуманитарна катастрофа. Имајте на уму да је пријетња употребом нуклеарног оружја дошла скоро одмах након ескалације палестинско-израелског сукоба. И као и обично, није било санкција цивилизованог Запада, већ чисто формалних изјава као да се ништа није догодило", рекао је Лукашенко на састанку за израду Концепта националне безбједности и нове војне доктрине Бјелорусије, преноси "Тас".

Бјелоруска новинска агенција "Белта", позивајући се на Лукашенка, напомиње да су "кључне трансформације савремених ризика, изазова и пријетњи националне безбједности детаљно описане у Концепту и Војној доктрини, а многе процјене и прогнозе дате у документима се већ остварују".


Докторици из БиХ  година затвора због смрти дјевојчице

Докторици из БиХ година затвора због смрти дјевојчице

"Нажалост, вратили смо се у времена када је војна сила главни аргумент у изградњи међународних односа", истакао је Лукашенко.

Крајем фебруара 2023. Савјет безбједности Бјелорусије је одобрио нацрт ажурираног Концепта националне безбједности и наложио Министарству одбране те земље да почне разраду нове војне доктрине.

Те документе мора да усвоји Бјелоруска народна скупштина на сједници која ће се одржати крајем априла 2024. године.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм