Лојд Остин

Огласио се министар одбране: Америка спрема нови напад?

  • 13.11.2023. 10:32

Министар одбране Сједињених Држава Лојд Остин изјавио је да су могући нови напади САД на групе повезане с Ираном уколико не престану напади на америчке снаге у Ираку и Сирији.

Додао је да ти напади морају да престану, а да ће у супротном САД поново заштитити своје трупе и одговорити нападима на групе повезане са Ираном.

Изведен напад дроновима на америчку базу у Сирији

Изведен напад дроновима на америчку базу у Сирији

Циљ напада је да се ослабе те групе које су директно одговорне за нападе на америчке снаге у Ираку и Сирији, навео је Остин у Сеулу на конференцији за новинаре, пренио је Ројтерс.

Амерички напади усљедили су послије најмање 40 напада током посљедњих седмица на коалиционе и САД трупе у Ираку и Сирији које су извеле снаге које подржава Иран, а најмање 45 америчких војника је повређено.

Нови хаос: Америка извела ваздушни удар!

Нови хаос: Америка извела ваздушни удар!

Претходно је америчка војска саопштила да је извела ваздушне нападе на двије иранске базе на југоистоку Сирије које користе Иранска револуционарна гарда и групе које су повезане са Ираном, а послије недавних напада на војно особље САД у Сирији и Ираку.

САД имају 900 војника у Сирији и 2.500 у сусједном Ираку који помажу локалним снагама у спријечавању да поново оживи Исламска држава у том региону.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм