Невријеме

Олуја и снијег харају дијелом Европе

  • Извор: СРНА
  • 03.01.2024. 18:30

Дијелови сјеверозападне Европе боре се данас са посљедицама олуја са Атлантика које су донијеле кишу и снијег, док је на сјеверу Скандинавије изузетно хладно.

Трајект са око 900 путника на релацији Норвешка-Данска није могао да пристане у Копенхагену због олује и чека да се вријеме побољша иако се то не очекује прије сутра ујутро.

У Норвешкој, у јужном граду Кристијансанду затворене су школе и обустављен градски превоз након обилних сњежних падавина.

Иста олуја донијела је вјетар ураганске стране и у дијелове Енглеске и Велса изазивајући прекид електроснабдијевања, поремећај у жељезничком саобраћају, као и затварање путева због поплава.


Срамно: Снимали голу другарицу док је била без свијести

Срамно: Снимали голу другарицу док је била без свијести

Једна 59-годишња жена погинула је у Источној Фландрији у Белгији након што ју је ударила ограда коју је откинуо вјетар, рекла је локални гувернер Карина Ван Каутер.

У шведском селу Квикјок на Арктику забиљежена је температура од минус 43,6 степени Целзијусових, и ово је најхладнији јануар у Шведској у посљедњих 25 година.

У Лапланду на сјеверу Финске једна жена је нестала у олуји када је била на скијању, а касније је нађена мртва испод лавине. Финска полиција саопштила је да се потрага наставља данас за њеним дјететом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.