Australija

Oluja uhvatila dva ribarska broda, poginulo osam osoba

  • Извор: СРНА
  • 19.04.2023. 10:39

Strahuje se da je osam indonezijskih ribara poginulo, a 11 je spaseno nakon što su proveli šest dana bez vode i hrane na pustom ostrvu kod obale sjeverozapadne Australije nakon tropskog ciklona.

Vlasti su saopštile da je oluja "Ilsa" uhvatila dva drvena ribarska broda. Vjeruje se da je ovo najjača oluja u posljednjih osam godina na obali Australije sa vjetrom koji je duvao brzinom od 290 kilometara na čas.

Jedan od brodova "Putri džaja" potonuo je u izuzetno teškim vremenskim uslovima 11. ili 12. aprila u vrijeme jačanje oluje iznad Indijskog okeana, piše "Dejli mejl".

Drugi brod "Ekspres jedan" nasukao se sa 10 članova posade 12. aprila na ostrvu Bedvel, oko 320 kilometara zapadno od grada Bruma na obali Australije.

Jedini preživjeli sa broda "Putri džaja" proveo je u vodi 30 časova prije nego ga je voda izbacila na ostrvo Bedvel.

"Svi oni ostali su na ostrvu šest dana bez vode i hrane", saopšteno je iz australijske Uprava za pomorsku bezbjednost.


Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм