Sregej Lavrov

"Operacija proširena dalje od Donbasa zbog oružja sa zapada"

  • Извор: СРНА
  • 20.07.2022. 13:27

Geografsko područje ruske vojne operacije u Ukrajini promijenilo se i proširilo dalje od Donbasa zbog toga što Kijev dobija američke artiljerijske raketne sisteme velike pokretljivosti (HIMARS) i drugo oružje, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je za agencije "Sputnjik" i "Raša tudej" rekao da je područje operacije bilo drugačije tokom prvih pregovora Moskve i Kijeva u Turskoj krajem marta.

"Sada je geografija drugačija. Daleko je od toga da su to samo Donjecka i Luganska Narodna Republika (DNR, LNR), sada su i Hersonska oblast, Zaporožje i brojne druge teritorije i ovaj proces se nastavlja, konstantno i uporno", istakao je Lavrov.

Lavrov je naglasio da će se polje operacije dodatno proširiti ukoliko Zapad nastavi da snabdijeva Ukrajinu dalekodometnim oružjem, uključujući HIMARS.

"Jer ne možemo da dozvolimo da dio Ukrajine koji kontroliše (predsjednik Vladimir) Zelenski ili ko god ga zamijeni posjeduje oružje koje će predstavljati direktnu prijetnju za našu teritoriju i teritoriju onih republika koje su proglasile nezavisnost, koje žele da same odrede svoju budućnost", dodao je Lavrov. 


  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.