Јамајка

Основци појели бомбоне од канабиса, завршили у болници

  • Извор: Агенције
  • 03.10.2023. 10:29

Више од 60 ученика основних школа хоспитализовано је у понедјељак на Јамајци након што су појели слаткише са канабисом, саопштили су локални званичници.

Министарка образовања и омладине Јамаике Фејвал Вилијамс изјавила је за Си-Ен-Ен, преноси Тањуг, позивајући се на информације добијене од љекара, да ниједно од 60-ак хоспитализоване дјеце старости од 7 до 12 година није у критичном стању.

Након што су појела слаткише са канабисом, дјеца су почела да повраћају и халуцинирају, објавила је у понедјељак Вилијамс на платформи Икс (Твитер), додајући да су нека дјеца прикључена на инфузију.

"Више од 60 ученика основних школа морало је да буде хоспитализовано. Један дјечак је рекао да је појео само једну бомбону, ето колико је јак производ. Родитељи, пазите!", написала је Вилијамс.

Само у БиХ: Мушкарац претукао дјевојку неколико метара од полицијске станице

Само у БиХ: Мушкарац претукао дјевојку неколико метара од полицијске станице

Она је објавила фотографију слаткиша упакованог у амбалажу дугиних боја. На паковању је наведено да производ садржи Делта-8 тетрахидроканабинол, познат као делта-8 ТХЦ, психоактивну супстанцу која се налази у биљци Цаннабис сатива, чије су врсте, како је наведено на сајту америчке Управе за храну и лијекове (ФДА), марихуана и конопља.

Има "психоактивне и опојне ефекте", наводи америчка агенција.

Министарка је објавила и фотографију паковања слаткиша на којој се види владино упозорење на полеђини "Чувати ван домашаја дјеце" и "Није намијењено за употребу никоме млађем од 21 године".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм