Bili u hotelu

Osvetnički udar na Nikolajev: Rusija uništila bazu ukrajinskih vojnika i stranih plaćenika?

  • Извор: РТ Балкан
  • 21.07.2023. 08:14

U ruskom udaru na Nikolajev uništen je hotel gdje je bila smještena ukrajinska i strana, plaćenička vojska, a eksplozije su zabilježene i na brodogradilištu u kojem se u tom gradu proizvode vojni čamci, rekao je ruski aktivista Sergej Lebedev za "RIA Novosti".

"Nekoliko ciljeva je pogođeno u Nikolajevu. Jedna od njih je hotel 'Ingul', gdje su bili smješteni nacisti i njihovi strani instruktori", rekao je Lebedev, prenosi RT Balkan.

Nove mjere protiv Rusije: Amerika uvela sankcije za 120 pojedinaca i kompanija!

Nove mjere protiv Rusije: Amerika uvela sankcije za 120 pojedinaca i kompanija!

Na snimku koji je on poslao sa lica mjesta, vide se ruševine i teško oštećena zgrada. Gornja dva sprata su potpuno urešena, a stakla praktično nema ni na jednom prozoru.


Hotel "Ingul" se nalazi u Admiraltejskoj ulici, nekoliko desetina metara od najvećeg vojnog brodogradilišta Nikolajeva, koje je u sovjetsko vrijeme gradilo raketne krstarice, razarače, velike protivpodmorničke i patrolne brodove i podmornice.

Lebedev je napomenuo da su nakon udara svi ulazi na tu teritoriju dugo bili blokirani, a propuštana su samo vozila hitne pomoći, vatrogasce i spasioce.

Napad na Krimski most

Napad na Krimski most "crvena linija": Kreću li Rusi na Odesu i Nikolajev?!

Pogođeni su ciljevi i u preduzeću "Nibulon" gdje se, između ostalog, proizvode ratni brodovi. Kompanija je u novembru 2021. potpisala ugovor sa francuskom kompanijom OCEA oko izgradnje pet brzih graničnih patrolnih čamaca za pomorsku stražu Državne granične službe Ukrajine.

Kako je 18. jula saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, ruska vojska je te noći nanijela masovni udar visokopreciznim oružjem sa mora na objekte u kojima su se pripremali teroristički napadi protiv Ruske Federacije, kao i na mjesto gdje su se proizvodili bespilotni čamci u brodogradilištu u blizini grada Odese i Nikolajeva, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Napadi ne prestaju: Ukrajinski dron usmrtio djevojčicu na Krimu!

Napadi ne prestaju: Ukrajinski dron usmrtio djevojčicu na Krimu!

Navodi se da je napad izveden u znak osvete jer je dan ranije ukrajinska vojska gađala Krimski most, kada je stradalo dvoje civila, jedno dijete je povrijeđeno i uništen je dio kolovoza.

Počela odmazda za Krimski most! Rusi uništili objekte u kojima se pripremao napad!

Počela odmazda za Krimski most! Rusi uništili objekte u kojima se pripremao napad!

Pored toga, na području gradova Nikolajeva i Odese uništena su skladišta goriva ukupnog kapaciteta oko 70.000 tona iz kojih se gorivom snabdijevala vojna tehnika ukrajinske vojske, navodi se u saopštenju.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок