Сирија

"Осветнички" удари Американаца: Страдали цивили и војници!

  • 03.02.2024. 09:25

У америчким ударима из ваздуха на дијелове Сирије погинули су цивили и причињена је знатна штета, саопштила је данас сиријска војска.

"Америка је касно синоћ извршила нападе из ваздуха на неколико градова и насеља на истоку Сирије и недалеко од сиријско-ирачке границе, при чему је погинуо већи број цивила и војника. Има много рањених и нанесена је знатна штета на државној и приватној имовини", саопштено је из сиријског Министарства одбране.

Генерал америчке војске Даглас Симс рекао је раније да ће "вјероватно" бити жртава у ударима на циљеве у Сирији и Ираку.

Сиријска новинска агенција САНА јавила је да су удари извршени у областима Дејр Езор, Ал Букамал и Ал Мајдин, те у околини сиријско-ирачке границе.

Америчке снаге саопштиле су да су током ноћи извршени удари на 85 циљева широм седам локација у Ираку и Сирији као одговор на напад дроном на базу америчке војске у Јордану прије седам дана, када је погинуло седам, а рањено више од 40 војника.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм