САД

Отац добио доживотну казну због масовног убиства које је починио његов син

  • 15.03.2024. 08:01

Џејмс Крамбли, отац тинејџера Итана Крамблија, који служи доживотну казну затвора због масовног убиства које је починио у школи у близини Детроита, у америчкој држави Мичиген 2021. године, проглашен је кривим за убиство из нехата.

Тиме је и отац тинејџера, након мајке Џенифер Крамбли, осуђен по оптужници у којој се наводи да није оружје држао на осигураном мјесту и није реаговао на знакове менталних потешкоћа свога сина, објавио је Глас Америке.

Итан Крамбли, који је имао 15 година када је 30. новембра 2021. године отворио ватру из полуатоматског пиштоља, убио је четири ученика, а још двоје ранио, као и једног наставника.

Тужиоци су у оптужници истакли да је тинејжер имао приступ пиштољу калибра девет милиметара који му је отац купио четири дана прије него што је починио убиства.

Итан Крамбли написао је на листу задатка из математике, уз цртеж пиштоља и рањеног човјека:

"Мисли неће да се зауставе. Помозите ми. Мој живот је бескористан".

Његови родитељи, који су позвани на разговор код школског савјетника поводом цртежа и записа, нису га након тога одвели кући из школе.

Школски савјетник Шон Хопкинс саветовао је родитеље да у наредна два дана потраже помоћ за дјечака јер је сматрао да он има самоубилачке намјере.

Итан је рекао савјетнику да је је тужан због бакине смрти, као и због тога што је угинуо кућни љубимац, али и због тога што му се одселио пријатељ.

Рекао је да је цртеж скица видео игрице и да не планира да почини насиље.

Према судским записима, ниједан од родитеља званичницима школе није поменуо недавно купљено оружје.

Џејмс и Џенифер Крамбли су први родитељи у САД који су осуђени због оружаног насиља свога дјетета у школи.

Нијма се судило у одвојеним поступцима, а Џенифер је у фебруару осуђена за убиство из нехата.

Итан, сада седамнаестогодишњак, служи доживотну робију због убиства, без права на помиловање.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм