Potvrdio direktor fabrike

Otvara se njemačka fabrika tenkova u Ukrajini

  • Извор: СРНА
  • 10.07.2023. 16:47

Njemački proizvođač oružja "Rajnmetal" otvoriće fabriku oklopnih vozila u Ukrajini u narednih 12 sedmica kako bi pomogao Kijevu da proizvodi i popravi tenkove, izjavio je generalni direktor kompanije Armin Paperger.

Kompanija je ranije saopštila da planira da na ukrajinskom tlu otvori fabriku borbenih tenkova vrijednu 200 miliona evra, sa kapacitetom da proizvodi oko 400 tenkova godišnje.

Paperger je rekao za CNN da će fabrikom upravljati zajedno sa ukrajinskom državnom odbrambenom grupom "Ukroboronprom", koja će takođe biti vlasnik postrojenja.

Kremlj: Ulazak Ukrajine u NATO je apsolutna prijetnja Rusiji

Kremlj: Ulazak Ukrajine u NATO je apsolutna prijetnja Rusiji

Prema njegovim riječima, fabrika bi mogla da bude zaštićena od potencijalnog ruskog napada.

"U ovom trenutku ima mnogo fabrika koje proizvode vojnu robu u Ukrajini. To je samo još jedna — i možemo i nju da zaštitimo", naveo je Paperger.

Paperger je istakao da će "Rajnmetal" sljedeće godine povećati godišnju proizvodnju artiljerijskih metaka sa 100.000 na 600.000, te da će veliki dio te dodatne proizvodnje biti poslat u Kijev.

MO Rusije: Kijev povećao regrutovanje stranih plaćenika!

MO Rusije: Kijev povećao regrutovanje stranih plaćenika!

On je dodao da bi u teoriji ova kompanija mogla da pokrije 60 odsto ukrajinske potražnje za artiljerijskom municijom.

Govoreći o planovima Njemačke da sljedeće godine dostigne prag potrošnje NATO-a od dva odsto, generalni direktor "Rajnmetala" naglasio je da to nije dovoljno. On je predložio da Alijansa poveća svoj cilj na tri odsto BDP-a kako bi bila spremna da se odbrani od mogućeg "ruskog napada".

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.